Kürt-Türk ittifakıyla

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da yapacağı miting nedeniyle kente ağırlıklı olarak Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yazılı afişleri asıldı. 'Davamız kardeşlik ile Kürt ve Türklerin ittifakıdır' Kürtçe yazılı afiş ise kentin en işlek caddelerine asıldı.

Kürt-Türk ittifakıyla

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda bugün saat 14.00'de partisinin düzenlediği mitingte halka seslenecek. Davutoğlu'nun gelişi öncesinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından kentin bir çok yerindeki billbaordlara Türkçe'nin yanısıra Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçeleriyle afişler asıldı. Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na açılan yollar ile valilik binasının etrafındaki caddelere Kürtçe'nin Kurmanci lehçesiyle yazılmış 'Davamız kardeşlik ile Kürt ve Türklerin ittifakıdır' anlamına gelen 'Dozame; Birati u ittifaka Kurdü u Türkane' yazılı afişler ağırlıklı olarak asıldı.

HDP AFİŞLERİYLE YANYANA

'Sayın genel başkanımız ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'a geliyor. Bütün halkımız davetlidir' anlamına gelen "Bîrez serokê Giştîye me, Serokwezîr Ahmet Davutoğlu tê Amedê. Hemu Geleme dawetine" yazılı afişler billboardlarda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın Türkçe 'İnadına özgürlük, inadına HDP' yazılı afişleriyle yanyana yerini aldı. Mitinge davet afişinde Başbakan Davutoğlu'nun resminin altındaki Kürtçe "İlk günkü aşkla hep birlikte" yazısı ise dikkat çekti. Basbakan Davutoğlu için Kürtçe'nin Zazaki lehçesinde hazırlanan afişlerde ise 'Sahabeler şehrine hoş geldiniz', 'Onlar konuşur Ak Parti yapar' ifadeleri yer aldı.

'BİRLİĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ASTIK"

Ak Parti Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, kentte asılan Kürtçe afişlerin bölgede yaşanan gerginliğin, ayrışmanın, çatışmanın son bulması için sarf ettikleri çabanın bir ifadesi olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Türkiye'de birliği, beraberliği ne HDP, ne CHP ve ne de MHP sağlayabilir. Birlik ve beraberliğin tek adresi, garantisi Ak Parti'dir. Başbakan'in mitigi nedeniyle astığımız afişlerde buna dikkat çekmek istedik" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz