Liderlerin yeni yıl mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında "Son dönemde yaşadığımız tecrübeler 'sahada olmadan masada olunamayacağını' hepimize çok net bir şekilde göstermiştir" dedi. Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl, Suriye'de İdlib operasyonunu başlatarak, Irak'ta bölgesel yönetimin bağımsızlık girişimini boşa çıkartarak, bu yönde önemli adımlar attık" diye konuştu.

Liderlerin yeni yıl mesajı

"GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şu sözlerle tamamladı: "2018 yılının milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yeni yılda, acıların, zulümlerin, adaletsizliklerin son bulduğu; huzurun, mutluluğun, refahın hâkim olduğu yeni bir dünyada buluşmak dileğiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.  Kalın sağlıcakla… "

KAHRAMAN; MİLLİ BEKAMIZ…

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 2018'de  dünyada ve Türkiye'de siyasi, sosyal, ekonomik belirsizliklerin meydana getirdiği risklerin ortadan kalkmasını, her alanda iyileşmelerin artarak devam etmesi diledi. Kahraman özetle şöyle dedi;

"Her yeni başlangıç gibi 2018 yılında, dünyada ve ülkemizde siyasi, sosyal, ekonomik belirsizliklerin meydana getirdiği risklerin ortadan kalkmasını, her alanda iyileşmelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. İçimizde ve yakın çevremizde milli bekamızı tehdit eden terörist yapılanmalara karşı aldığımız tedbirlerin ve attığımız kararlı adımların hayırlı neticelerini bu yıl içinde görmeyi ümit ediyorum. İnşallah bu yıl, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' hedefimizden bizi uzaklaştırmak isteyen terör şebekelerinin enerji ve heveslerinin kırıldığı bir yıl olacaktır"

YILDIRIM; TUZAKLARI YIKAN ÜLKEYİZ!

Başbakan Binali Yıldırım, "Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kast eden hiçbir odak hedefine asla ulaşamayacaktır. Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracaktır." ifadesini kullandı. Yıldırım şöyle dedi;

"Köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa ediyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kast eden hiçbir odak hedefine asla ulaşamayacaktır. Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını başlarına yıkacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşlarıyla bütünleşmiş gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Türkiye, demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çabasını yeni başarılarla taçlandırdıkça sadece kendi sınırları içerisinde değil, bütün dünyada bir istikrar ve güç merkezi olacak, küresel ve bölgesel barışın tesisinde sorumluluk üstlenmeye devam edecektir..."

KILIÇDAROĞLU; ÖZGÜR BİREYLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başta FETÖ, PKK ve IŞİD olmak üzere tüm terör örgütlerini, akılcı politikalarla yok etmek mümkündür. Barışçıl, tutarlı bir dış politika mümkündür. Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, inançta, eğitimde, yaşamda, medyada adalet mümkündür. Ve inanıyoruz ki Türkiye’nin tüm bu temel sorunlarının çözümüne dair hedeflerimize, milletimizin azim ve kararlılığıyla ulaşacağız." ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu şöyle dedi; "Bir kez daha bilinmesini isterim ki ülkemizin tüm çocuklarının ayrımcılığa uğramaksızın, özgür bireyler olarak huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye mümkündür. 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' kurmak mümkündür. İşsizliği yenmek mümkündür, sevgisizliği ortadan kaldırmak mümkündür"

BAHÇELİ; KORKULARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Umutlarımız korkulara boyun eğmeyecektir. Milli heyecanlar 2018'de daha da cüret ve cesaret kazanarak Türkiye'nin yıkımı için el ovuşturanlara, inanıyorum ki, izin ve fırsat vermeyecektir. Karamsarlığa şüphesiz yer ve gerek yoktur. Kötümserlik salgınını bir olarak, diri olarak, iri olarak tedavi etmek şarttır, doğrusu da bu olacaktır." ifadelerini kullandı. Bahçeli şöyle dedi;

 "Türk milletinin tarihi bir uzlaşma iradesiyle bekasını muhafaza ve müdafaa gayreti, yegane geçimi kriz olan siyaset düşkünlerini rahatsız etmiş, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne açık tavır alamayan aidiyet ve ahlak düşüklüğü yaşayan çevreleri çılgına çevirmiştir. Akıl dışılıklarını gizleyemeyen, milli ve tarihi mükellefiyetleri idrakten acınası mahrumiyetlerini örtbas edemeyen malum siyasi çürüklerin, rövanşist dürtülerle hareketi ülkemiz adına kaygı verici handikaptır. Bunun en son örneği 696 Sayılı KHK'nin 121. Maddesi üzerinde yapılan cahilane ve zalimane tartışmalarda net olarak görülmüştür"

AKAR; HEDEFLERİMİZ DEĞİŞMEZ!

 Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar, yeni yıl mesajında, "Günümüzde gittikçe karmaşık bir hal alan güvenlik ortamında, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak değişmeyen hedeflerimiz: Ülkemize yönelen risk, tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek, böylece milletimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, birliklerimizi azami düzeyde yerli ve millî imkânlardan yararlanarak en modern şekilde teçhiz etmek, Atatürkçü Düşünce Sistemi'ni özümsemiş, disiplinli, istekli ve yetenekli personel yetiştirmek, caydırıcılığı esas alan harbe hazırlık seviyesini, en üst düzeye taşımaktır. Etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olan Türk Silahlı Kuvvetleri; diğer güvenlik güçleri ile omuz omuza; yurt içinde ve yurt dışında, kutsal vatan topraklarında, denizlerimizde ve hava sahamızda ülkemizin yüksek menfaatleri için, var gücüyle mücadele etmektedir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz