Görüş Bildir

TBMM’de başkanlık seçimi başladı! Başkanlık seçimini canlı izle

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. İlk turda oy verme işlemi sona erdi. Oyların sayımına geçildi.

TBMM’de başkanlık seçimi başladı! Başkanlık seçimini canlı izle

TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor.

Genel Kurul'daki ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki (367) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan Meclis Başkanı seçilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14.59'da Genel Kurul Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu CHP'li milletvekilleri ayakta alkışlayarak karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona girdi.

Genel Kurul Salonu'na en son Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. AK Parti'li milletvekilleri Davutoğlu'nu ayakta alkışlayarak karşıladı. Davutoğlu, AK Parti sıralarında TBMM Başkanı adayı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ile birlikte oturdu.

NUSAYBİN TARTIŞMASI

Meclis oturumunda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. HDP Mardin milletvekillerinin şu an açlık grevinde olduğunu dile getiren Baluken, uygulamaların darbe uygulaması olduğunu söyledi.

Bu uygulamaların Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken'e Baykal, bu konuların önemli olduğunu belirterek, elbette önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti.

DAVUTOĞLU'NDAN BAYKAL'A ALKIŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti milletvekilleri Baykal'ın bu sözlerini alkışlarken HDP'lilerden tepki geldi. Baykal bunun üzerine, "İç tüzüğü uygulayan bir başkan olduğum için mi beni eleştiriyorsunuz" dedi.

HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda Doğu ve Güneydoğu'da çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi. Baluken'in katliam yapıldığını söylemesi üzerine AK Partili milletvekilleri alkışla tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını savundu.

Yaşanan tartışmaların ardından yemin etmeyen milletvekilleri kürsüye çağrılarak yemin etmeleri istendi. Daha sonra tezkereler okundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi