Meclis'te küfür ve kavgaya para cezası geliyor

1 Temmuz'da tatile girmeme kararı alan TBMM'yi Ramazan Bayramı sonrası yoğun bir gündem bekliyor AK Parti, önemli düzenlemelerin görüşüleceği Meclis Genel Kurulu'na, iç tüzük değişikliği ile birlikte TBMM'de kavga, küfür ve hakarete "para cezası" önerisini de getirmeyi planlıyor.

Meclis'te küfür ve kavgaya para cezası geliyor

AK Parti Grubu, Meclis tatile girmeden TBMM İçtüzüğü değişikliğini gündeme getirmeye hazırlanıyor. Öte yandan Meclis'te kavga, küfür ve hakarete "para cezası" önerisinin TBMM İçtüzüğü değişikliğinde gündeme gelmesi bekleniyor. İç tüzüğün değişmesi ile ilgili düzenlemenin Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile birlikte küfür eden hakaret eden, kavga çıkaran ve kavgaya sebebiyet veren milletvekili Meclis kararı ile maddi bedeli de ödemek zorunda kalacak.

Komisyonlardan geçen yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenleme ile Uluslararası İşgücü Yasa Tasarısı da Meclis Genel Kurulu'nun gündemine gelecek.

HDP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesi, Karadağ'ın Kuzey Atlantik Antlaşması'na katılımına ilişkin protokol ile henüz Meclis'e sevk edilmeyen İsrail ile varılan mutabakatın onaylanmasını içeren düzenlemeler de bayram sonrasında yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında yer alıyor.

Ayrıca Meclis'in tatile girmeden önce çeşitli bakanlıklarla ilgili düzenlemeleri içeren bir torba düzenlemeyi de görüşmesi planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz