Görüş Bildir

MHP kurultay son dakika gelişmesi, Sinan Oğan açıkladı

MHP son dakika. MHP kurultayı konusunda MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan; Tosya Mahkemesi’nin verdiği kararının iptal edildiğini açıkladı

MHP kurultay son dakika gelişmesi, Sinan Oğan açıkladı
eight: 1.8em;">Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Tosya Mahkemesi’nin verdiği kararının iptal edildiğini söyledi. Oğan, "Gittiler bir Tosya’dan bir de Gemerek’ten çok özür diliyorum 'uyduruk' iki karar çıkardılar. ‘Bu mahkeme kararıyla Ankara 12'nci Sulh Mahkemesi’nin kararı geçersizdir’ dediler. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Kaymakamın vermiş olduğu kararı muhtarın bozmasına benziyor" dedi.
Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde partililerle bir araya gelen Sinan Oğan, MHP’de kurultay sürecindeki gelişmeleri değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘mahkemeye gidin’ önerisinden dolayı mahkemeye gittiklerini söyleyen Oğan, şöyle devam etti:
"Gidin mahkemeye’ dedi. Gittik. Önce bekledik. Bu kardeşiniz çağrıda bulundu; ‘Sayın Genel Başkanım, siz bizim büyümüzsünüz. Sizlere hiçbir zaman saygıda kusur etmedik. Etmeyiz de ettirmeyiz de. Bu hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Siz önderlik edin, çağırın bizleri koşa koşa geleceğiz. Oturalım bir masanın etrafında. Bakın AKP’ye. Yüzde 50 oy alan başbakanı bir çırpıda değiştirip kongre yapabiliyor. CHP kongre yapabiliyor. Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım? Çağrın bizi beraber yapalım. Siz de bizim büyümüz olarak düşün önümüze beraber yapalım. Bunun için imza da toplandı, her şey uygun.’ Sayın Genel Başkanımız; ‘Olmaz, hayır. Ben kongre yaptırmam’ dedi. Biz de mecburen delegelerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için mahkemeye gittik."
Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararına karşı genel merkezin Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek Mahkemesi’nden karar çıkarttığını ifade eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Avukatlarımız mahkemeye gitti. Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi; 'Siyasi Partiler Kanunu'na göre siz haklısınız. Sizin derhal kongreye gitmeniz lazım. Genel Merkez gitmiyorsa, MHP delegelerinden oluşan 3 kişilik çağrı heyeti kongreye gidecek' dedi. Kongre çalışmaları başladı. Gittiler bir Tosya’dan bir de Gemerek’ten iki tane, çok özür diliyorum 'Uyduruk' iki karar çıkardılar. ‘Bu mahkeme kararıyla Ankara 12’nci Sulh Mahkemesi’nin kararı geçersizdir’ dediler. Bu; kaymakamın vermiş olduğu kararı muhtarın bozmasına benziyor. Çünkü Ankara’daki mahkemenin yetkili mahkemenin verdiği kararı Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) 390’a göre ‘ancak o kararı veren mahkemeye müracaat ederek’ yapabilirsiniz. Nitekim bugün İzmir delegelerimizle beraber avukatlarımız gitti müracaat etti ve Tosya mahkemesinin kararı iptal edildi. Gemerek’in de eli kulağında inşallah. İnşallah ondan da iptal kararı gelecek. Ayrıca Yargıtay’dan da bu konuda müspet bir tavır bekliyoruz. Çünkü biz hukuk dışı bir iş yapmıyoruz."
Kongre için mahkemelere gidilmesinin vicdanları sızlattığını da sözlerine ekleyen Oğan, normal koşullarda partilerin tüzük kurultaylarının 'İç iş' olduğunu ifade ederken, "Bu işi mahkeme kapılarına düşürmek, Yargıtay'a, Gemerek, Tosya, Çemişgezek İlçesi'ne götürmek vicdanımızı sızlatıyor. Ülkücüler de iktidar, şahlanmak, prangalarını kırmak istiyor. Türkiye’nin en önemli gündem maddesi MHP’nin kongresidir. Kongreye 5 gün kaldı. Yargıtay, toplanıyor, toplanıyor bir türlü kararını açıklayamıyor. Neden bilemiyoruz. Ancak tahmin ediyoruz. Biz kongreyi yapar başarılı olursak emin olunuz ki biz kazanırsak, BOP’çular, eyaletçiler, emperyal güçler kaybedecektir. Emin olunki biz haklıyız. Hak bizimle beraber" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi