Görüş Bildir

MHP'de bir istifa da Yörük adaydan

Genel seçimlerde sıralamadaki yerlerini beğenmeyen adaylar tepkilerini göstererek adaylıktan çekiliyor. MHP'nin de Muğla'da 4'üncü sıradan aday gösterdiği Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, yerini beğenmeyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

MHP'de bir istifa da Yörük adaydan
Muğla'da 4'üncü sıraya koyulan milletvekili adayı,Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, evli ve iki çocuk babası 54 yaşındaki Ramazan Kıvrak, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildiğini belirtti. 62 ildeki 134 Yörük Türkmen Dernek ve Federasyonu ve Konfederasyonu'nun imzaları ile Yörük ve Türkmenlerin temsilcisi olarak aday adayı gösterildiğini belirten Kıvrak, şunları söyledi:
"Dernek ve Fedarasyonumuzun isteği üzerine aday oldum. YSK'ya verilen listelerde her etnik kökenden bir temsilci bulunmakta ama Türkün mayası, asli unsuru olan Yörük ve Türkmenlerin temsilcisi olarak 4'üncü sıraya konulmam, Dernek ve Fedarasyonumuz tarafından onay görmemiş ve adete gururları incinmiştir. Geçtiğimiz seçimlere bakıldığında MHP Muğla'dan çok az bir oy farklı ile bir vekil çıkarmıştır. Aday adaylık sürecinde her siyasi partiden insanlar, seçimlerde bana destek verecekleri ve yanımda olacaklarını ifade ettiler. Halkta kabul gördük. Listeler açıklandıktan sonra 4'üncü sıraya konmam her kesimden tepki aldı. 9 Nisan tarihinde dilekçemi verdim. Adaylıktan çekildim ama partimden istifa etmedim. Ülkemizde Kürt, Roman, Ermeni, Süryani vatandaşlarımız meclise girmeyi başarıyor. Türküm diyen Yörük ve Türkmenler başaramıyor. Siyaset bizi dışladı, ötekileştirdi."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi