MHP'li Oğan: 19 Haziran'da tüzük, 10 Temmuz'da seçim kurultayı yapalım

MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, 19 Haziran'da tüzük kurultayı, 10 Temmuz'da da seçimli kurultay çağrısı yaptı. Oğan, "Çağrı heyetinin belirlediği tarihte tüzük değişir, sayın genel başkanın seçimli kurultay olarak verdiği tarih olan 10 Temmuz'da da genel başkan seçimini yaparız" dedi.

MHP'li Oğan: 19 Haziran'da tüzük, 10 Temmuz'da seçim kurultayı yapalım
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Düzce'de iftarda partililerle bir araya geldi. İftarın ardından konuşan Oğan, 19 Haziran'daki tüzük kurultayı için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Oğan, MHP'den başlamak üzere ülkede barışı sağlamaları, küslükleri ortadan kaldırmaları gerektiğini ifade ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu. Rahmet, birlik, beraberlik ayında olduklarına vurgu yapan Oğan, şöyle konuştu:
"Toplayın bütün üst kurul delegelerini, il başkanlarını, ilçe başkanlarını, ondan da önemli muhalif olarak adlandırdığınız, ama öz be öz bu camianın evladı olan bizleri, çağırın aynı iftar masasında iftarımızı açalım, duamızı edelim, partimizin kurultay sürecini konuşalım. Bizim buna ihtiyacımız var. Ülkücü, milliyetçi hareketi birlik içinde kurultaya götürürsek, yara almadan güçlenerek çıkarırsak iktidara yürürüz. Ama tam tersi ülkücü, milliyetçi harekete zarar verecek adımlar atılırsa bunun vebali büyüktür. Bu vebal başta genel merkez yönetimi ve genel başkan olmak üzere bütün camianındır. Ülkücü hareketin genel başkanıyla beraber, genel başkan adaylarının da bir masa etrafına toplanması lazım."
İkinci çağrısını genel başkan adaylarına yapan Oğan, "Bütün genel başkan adaylarını Cuma günü Ankara’da iftara davet ediyorum. Buradan açık çağrı yapıyorum. İftarımızı beraber edelim. Nasıl ki her birimiz bir ilde iftar ediyorsak, toplanalım duamızı edelim ve 19 Haziran'da bu süreci nasıl götüreceğimizi konuşalım. 19 Haziran'da kurultaya beraber gidelim. Bu tüzük kurultayıdır. Bu yarış değildir. Ardından birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına 19 Haziran çağrı heyetinin tarihi ise 10 Temmuz da genel başkanın tarihidir. 10 Temmuz’da da seçimli kurultayı yapalım. Bununla birlikte partimizde ayrı seçimleri ortadan kaldıralım. Kanun gereği olan 15 gün önceden tüzüğü değiştirmiş oluruz. Çağrı heyetinin belirlediği tarihte tüzük değişir, hem de sayın genel başkanın seçimli kurultay olarak verdiği tarih olan 10 Temmuz'da genel başkan seçimini yaparız. Oraya 5 aday, 6 aday gideriz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in sözü olan 'Ülkücü ülkücünün kardeşidir' düsturunda oluruz. Orada ülkücü irade kimi işaret ederse o genel başkan seçilir. Bütün genel başkan adayları da ülkücü hareketin işaret ettiği yöne çalışır" dedi.
Mevcut MHP yönetiminin Türk halkının önüne seçenek sunamadığını, bu yüzden yola çıktıklarını belirten Oğan, 19 Haziran'daki tüzük kongresine genel merkezin de katılmasını istedi. Oğan, "Keşke genel merkezimiz de gelse ve katılsa ama katılmasa da ifade edilen 'korsan' sözünü doğru bulmuyorum. Korsan kurultay yapmıyoruz. Biz Türk adaletinin verdiği karar ve 548 delegenin iradesinin sonucunda kurultay yapıyoruz. Bunu korsan ilan etmek, 548 delege ve iradesini korsan ilan etmektir. O gün orada bulunup tüzüğü değiştireceğiz. Sadece iki kurultay olacak. Birisi 10 Temmuz’daki seçimli kurultay, birisi ise 19 Haziran'daki tüzük değişikliği kurultayıdır. Her ikisi de hayırlı olsun" diye konuştu.DHA

Kaynak: DHA