Görüş Bildir

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: “Leyla Zana şov yapıyor”

26. Dönem Milletvekili Genel Kurulu dün yemin töreniyle resmen başlamıştı. Yemin törenine damga vuran Leyla Zana ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ” Leyla Zana dünkü tavrı ve konuşmasıyla şov yapmıştır. Zana gündemde olmayınca tekrar gündeme gelmek için bu tür yollara başvurmaktadır” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: “Leyla Zana şov yapıyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Leyla Zana dünkü tavrı ve konuşmasıyla şov yapmıştır. Zana gündemde olmayınca tekrar gündeme gelmek için bu tür yollara başvurmaktadır" ifadesini kullandı.

Özdağ, yazılı açıklamasında, HDP Ağrı Milletvekili Zana'yı milletvekili yemin metninde değişiklik yapması nedeniyle eleştirdi.

Zana'nın yeminin tekrarlamasının istenmesine rağmen yeniden kürsüye gelmediğini hatırlatan Özdağ, şöyle devam etti:

"HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın 'Büyük Türk Milleti' yerine 'Büyük Türkiye Milleti' şeklinde konuşma yapmasını doğru bulmuyorum. Türkiye'de farklı etnik yapıya sahip insanlar yaşayabilir ama bizim milletimizin adı Türk milletidir. Zana, milletle etnisiteyi karıştırmıştır. Zana, gibi Türkiye'de aydın diye adlandırılan pek çok kişide milletle etnisiteyi birbirine karıştırıyor. Bizler aynı etnik yapıdan gelmesek bile tek millet olmalıyız. Sosyolojik gerçeklik bunu gerektiriyor. Leyla Zana dünkü tavrı ve konuşmasıyla şov yapmıştır. Zana gündemde olmayınca tekrar gündeme gelmek için bu tür yollara başvurmaktadır. Yaptığı ucuz ve basit bir yaklaşımdır. Bir partinin grubu vardır. Şayet grup başkanvekilleri ve diğer milletvekilleri yemin metnini 'Büyük Türk milleti' diye okuyorsa o da öyle okumalıdır."

"SÖZ 'TÜRK' KELİMESİNE GELİNCE RAHATSIZLIK DUYUYORLAR"

Özdağ, "Bu Marksist ve Leninistlerin 12 Eylül öncesinde kurtarılmış mahalle ve sokakları vardı. Şimdi kurtarılmış il ve ilçeleri olsun istiyorlar" ifadesini kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğüne işaret etti.

Devletin bireyleri olan milletin de büyük olduğunu belirten Özdağ, "Bu milletin adı da Türk milletidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde farklı etnisitelere sahip milletvekilleri olarak okuduğumuz tek bir yemin metni var. 'Türkiyeliyiz' diyenler Meclis'te Anayasa'nın belirlediği bu metni okumuyorlar. Türk kelimesinden çok rahatsız oluyorlar. Ama kendileri belirli kelimeleri bir papağan gibi her gün tekrar ediyorlar. Söz 'Türk' kelimesine gelince rahatsızlık duyuyorlar. Bir ülkede yüzde 80 hangi dili konuşuluyorsa o dil o ülkenin resmi dilidir" diye konuştu.

"ZANA METNİ DOĞRU OKUMALI"

TBMM'de okunan yemin metninin 1982'de "darbeciler" tarafından yazıldığını ve Türkçe dil bilgisine uygun olmadığını ifade eden Özdağ, metnin değişmesi için yeni anayasanın çıkartılmasının şart olduğunu belirtti.

Özdağ, "Yeni anayasayı iktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte çıkartacağız inşallah ama mevcut metin varken saçma ve basit tutum içerisine girmek doğru değildir. Ben Leyla Zana'yı en kısa zamanda metni doğru şekilde okuyarak, Meclis'te çalışmalara katılarak demokrasinin alanını genişletme konusunda çaba sarfetmeye davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi