"MİT yapmayacak da Tarım Bakanlığı mı yapacak?"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, devletin hassas görüşmelerini Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yapmasının en doğal şey olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, devletin hassas görüşmelerini Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yapmasının en doğal şey olduğunu söyledi. Bağış, “Devletin hassas görüşmelerini Mili İstihbarat Teşkilatı yapmayacak da Tarım Bakanlığı mı yapacak? Bayındırlık ya da Orman Bakanlığı mı yapacak?" dedi. PKK'nın sadece terör örgütü olmadığını söyleyen Bağış, "Aynı zamanda Avrupa’nın en geniş uyuşturucu çetesidir.” ifadesini kullandı.

Egemen Bağış, Maltepe Özel Kasımoğlu Coşkun Lisesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ adlı toplantıya katıldı. Toplantıda, Egemen Bağış’ın yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de yer aldı. Bağış, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Bağış, Meclis'e sunulan MİT yasasında değişlik öngören teklifle ilgili, “Bugün görüşülen MİT yasasının içeriğine bakıldığında, aslında ne sayın Başbakana ne de herhangi bir şekilde yürütme erkine verilen herhangi yeni bir yetki yok. Aslında bütün üst düzey kamu yetkililerinin soruşturulması Başbakanın iznine tabidir. Bu MİT’in yasasında da vardır, birçok kurumun kendi yasasında da vardır. Sadece son Ceza Muhakemeleri Usülü Kanunu'yla ilgili olarak bazı maddelerin net olmamasından dolayı ortaya çıkan bir kavram kargaşası oluşmuştur. Bazı yorumlama hataları olmuştur. Bugün görüşülecek olan taslakta, bu yorumlama hatalarına son vermek içindir. Allah aşkına soruyorum size; devletin hassas görüşmelerini Mili İstihbarat Teşkilatı yapmayacak da, Bayındırlık Bakanlığı mı yapacak? Tarım Bakanlığı mı? yapacak? Orman Bakanlığı mı yapacak? Tabii ki devletin Milli İstihbarat Teşkilatı bu tür görüşmeleri yapacak. Bu ülkenin bir kanayan yarası; terör belası var. Bununla mücadele etmek de hepimizin görevidir. Bu ülkede kardeşin kardeşi katletmesine son vermeye çalışmak hepimizin milli görevi. Bunu iç siyasette siyasi malzeme yapmaya kalkan zihniyetleri ben esefle karşılıyorum. Kalkmış bir BDP’li milletvekili tutmuş 'ben bu bahardan korkuyorum' diyor. Bunlar bahardan değil barıştan korkuyorlar. Çünkü rantlarının kesilmesinden korkuyorlar. PKK sadece bir terör örgütü değil ki, aynı zamanda Avrupa’nın en geniş uyuşturucu çetesidir.” şeklinde cevap verdi.

'BAŞBAKAN'IN SAĞLIĞI GAYET İYİ'

Sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı evinde ziyaret eden Egemen Bağış’a basın mensupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili soru sordu. Başbakan’ın sağlığının gayet iyi olduğunu ifade eden Bağış, “Hamdolsun sağlık durumu gayet iyi. Çalışmaya başladı bugün. İşte resmi kabuller yapıyor, görüşmeler yapıyor. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı konseyi Boşnak üyesi sayın Bakir İzzet Begoviç’le son derece anlamlı, son derece manalı, çok içerikli bir toplantı gerçekleştirdi. Çok duygu dolu bir toplantıydı. Çünkü Bakir bey biliyorsunuz sayın başbakanımızın çok eski bir dostu. Bugünkü görüşmede bulunmak ve sayın Başbakanımızı sağlıklı ve konulara son derece hakim olduğunu bir kez daha gözlemlemekte, bir kez daha bana onur verdi. En kısa zamanda Ankara’da göreceğiz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz