Muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na 'koltuk sevdası' yanıtı

Kılıçdaroğlu, 'Koltuk sevdalılarının bu partide işi yok' dedi, parti içi muhaliflerden yeniden olağanüstü kurultay çağrısı geldi.

Muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na 'koltuk sevdası' yanıtı

Seçim sonrası dün ilk kez kamuoyunun karşına geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem parti içi muhalefete hem de cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için AKP'den gelen "CHP'nin doğal lideri" yorumlarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Koltuk sevdası olanların bu partide işi yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri seçim gecesinden bu yana olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhaliflerin tepkisine neden oldu. Partisini eleştiren isimlerden CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, Artı Gerçek’e yaptığı değerlendirmede, "Bu sözlerin hedefi Muharrem İnce ise doğru olmamıştır" dedi. Kılıçdaroğlu'nun 9 seçim kaybettiğini hatırlatan Aksünger şöyle konuştu:

'HALK İNCE'YE TEVAZU GÖSTERDİ'

Bunu söylediğin zaman, bu partinin o koltuklarında oturan arkadaşlara bakmak lazım. 2002’den beri milletvekilliği yapan ve ortalıklarda görünmeyen insanları devamlı olarak seçen bir genel başkan bunu söylüyor. Dokuz seçimi kaybeden bir genel başkan bunu söylüyor ve liyakatı ortaya koyamayan bir genel başkan bunu söylüyor. Bence bu çok ağır bir ithamdır. Aday olmayan birçok arkadaşımız cumhurbaşkanlığı sürecine ve İnce’nin kazanacağına inanmıştır. Koltuk sevdası konusu Sayın Kılıçdaroğlu’nun en son söyleyeceği şey olması gerekir. Eğer İnce’ye ithafen söylediyse de halk ona ciddi bir tevazu göstermiştir. Partinin 8 puan üzerinde bir oy almıştır Sayın İnce. Bu nedenle bu sözlerin hedefi Muharrem Bey ise çok doğru olmamıştır.

Seçim sonrası kurultay çağrısı yapan diğer bir isim de Ankara eski Milletvekili Necati Yılmaz oldu. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri partinin başına geldiği ilk günden beri söylediğini belirten Yılmaz, parti organlarının koltuk sevdasına tutulanların kimler olduğuna karar vermesi gerektiğini söyledi.

"YAPACAĞI TEK ŞEY PARTİYİ KURULTAYA GÖTÜRMEK"

Yılmaz şunları dile getirdi: Kimdir parti içi demokrasiyi yok edenler, kimdir koltuklarından kalkmamak için partiyi antidemokratik bir yapıya sürükleyenler, kimdir sürekli milletvekili olmak için Türkiye’nin iddialarını bir kenara bırakıp kendi iddialarının peşinde koşanlar, kimdir oy kaybı yaşayan bir partiyi başarılı gösteren ve başarı çıtasını aşağıya taşıyanlar? Bunun kararını verecek olan tek bir kişi değildir. Bu kararı verecek olan bu olağanüstü süreçte toplanması gereken kurultaydır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunları yüksek perdeden söylemek yerine yapacacağı tek görev vardır; bu partiyi kurultaya götürmek ve çıkacak sonucun gereğini yapmaktır.

Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun kurultay sorularını yanıtsız bırakmasını da “Yalnızca duymazlıktan değil, görmezden de geliyor” diyerek eleştirdi. Genel Başkan'ın oy kaybını da görmezden geldiğini belirten Yılmaz, “Yeni kurulan bir partinin oy oranını 0’dan 10’ a çıkarmasını, diğer partilerin oylarını arttırmış olmasını sadece duymazlıktan değil görmezlikten de geliyor Sayın Kılıçdaroğlu” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz