Görüş Bildir

Musul'a dair B ve C planı!

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Musul operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye bu harekatın içerisinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır.

Musul'a dair B ve C planı!

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Musul operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye bu harekatın içerisinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Sayın Genelkurmay Başkanı'mız da Amerika'daki meslektaşlarıyla son olarak bu konuyu gözden geçirdiler. Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planları da vardır. Bizi Musul konusunda ilgilendiren somut meselelerden birisi de Başika'daki varlığımızdır. Bugün itibariyle Türkiye asla Başika'da bulunmaktan vazgeçmeyecektir" dedi.

DAEŞ MİLİTANLARI

Kurtulmuş, gazetecilerin Musul operasyonuyla ilgili sorunu yanıtlayarak, "Musul'dan kaçacak DEAŞ militanları, bir yolunu bulup Türkiye'yi tehdit etmeye çalışacaktır. Musul operasyonunda kuyruğu sıkışan DEAŞ örgütlerinin ilk yapacağı şey, Türkiye'de terör eylemlerini artırmaktır. Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Türkiye hem muhtemel göç dalgaları üzerinden hem muhtemel yeni terör dalgaları üzerinden birinci derecede etkilenecek olan bir ülkedir" dedi.

"HAŞDİ ŞABİ, OPERASYONUN İÇERİSİNDE DEĞİL"

Musul operasyonunda PKK unsurlarının yer alıp almadığı sorulan Kurtulmuş, "Haşdi Şabi adı altında bir milis grubu vardır. Bu grup şu anda operasyonun içerisinde değildir. Irak'ın resmi ordusu operasyonun içinde ama şu anda da peşmerge sahada ön kuvvet olduğu için Irak ordusu da beklemededir. Musul'un bütün dengeleri değiştirecek olan birtakım başka milislerin getirilip Musul'a konulması Musul'daki dengeyi bozduğu gibi DAEŞ sonrasında ortaya çıkacak çözüm arayışını da son derece baltalayacak ve çözüm arayışına zarar verecektir" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE İÇİN YAPILMASI NORMAL"

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu: "Tahmin ediyoruz ki bu görüşmede Sayın Bahçeli, daha evvel dile getirmiş olduğu başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini de Sayın Başbakanımız ile paylaşacaktır. Bizim de görüşlerimiz bu konuda son derece açık. Türkiye'nin bundan sonraki süreçte etkin bir yönetim modeli olarak başkanlık sistemine geçmesinin daha doğru olacağını, mevcut durumun zaten ikili bir yapı ortaya çıkardığı, bunun ortadan kaldırılması için bir başkanlık sistemi tartışmasının Türkiye için yapılması normal bir tartışma; atılması önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ümit ederiz ki bugünkü görüşmede de bir mesafe alınır ve bu konu gündeme gelir, diye tahmin ediyoruz"

'FETÖ' AÇIKLAMASI: DEVLETTEN ARINDIRILMASI UZUN SÜRE ALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ ile mücadeleyle ilgili 'Yeni uygulamalar var' açıklaması üzerinden bu uygulamalar içerisinde 'vatandaşlıktan çıkarma' konusunun yer alıp almayacağı sorulan Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Elimizde 2 maddelik, 3 maddelik anahtar var. Onu kullandığımız zaman bu iş kökten çözülecek, diye bir şey yok. 40 yıldır devletin içerisine sızmış, her yere girmiş, kendisini uzun süre gizlemeyi başarmış, belki hala devletin kadroları içerisinde kripto vaziyette varlığını koruyan bir çeteden bahsediyoruz. Bunların pisliklerinin temizlenmesi, devletten arındırılması uzun süre alacaktır. Ne gerekiyorsa o yapacaktır. Bunların devletten arındırılması için Türkiye'ye bir daha hiçbir şekilde zarar verecek noktada olmamaları için ne gerekiyorsa o yapılacak"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi