Ne yaparlarsa yapsınlar

"Ne yaparlarsa yapsınlar bu yolda milletimizle beraber yürüyerek bu terör meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Onlar 'Nasıl olmaz?'ı konuşurken, biz 'Nasıl olur?' u konuşacak ve kardeşliği yükselteceğiz"

Ne yaparlarsa yapsınlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Belediyesi'nin yeni binasının açılışında konuştu. Açılışa bir saat geç gelen Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlardan helallik istedi. İlgili bakanlarla Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün temelinin atılmasıyla ilgili hazırlıkları havadan incelediğini söyleyen Erdoğan, " Sondaj çalışmalarını yerinde gördük. Teknik arkadaşlarımızla birlikte gördük. Brifing aldık, o yüzden geciktik. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

"AYRIMCILIĞIN SİYASETİMİZDE YERİ YOKTUR"

Hükümet olarak 81 vilayetin 81'inde de olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Ayrımcılığın hiçbir türüne asla prim vermedik, vermeyeceğiz. 'Şu il bize oy verdi. Hizmet götürelim. Şu ilçe bize oy vermedi, cezalandıralım'. Böyle bir anlayış bizim siyaset anlaşıyışımızda yoktur"şeklinde konuştu.

"İNSANIMIZI AYIRDILAR"

Türkiye'nin yaşadığı sorunların önemli bir kısmının geçmişte yapılan ayrımıcı politikalardan kaynaklandığını söyleyen Erdoğan, "İnsanımızı birbirinden ayırdılar, Kürt dediler, Türk dediler, bu ayırımı yaptılar. Uzak dediler hizmet götürmediler. Bizde ne uzak ne yakın. Her yer bize yakın. Bunlar Sivas'ın ötesine gidemediler. Bunlar, Sivas'ın ötesine söyleyecek söz bulamadılar. Başbakanlığım döneminde en az gittiğim ile en az iki kez gittim. Siirt'e 16 kez gittim" dedi.

HAKKARİ'DE HAVALANINA KİM İNANIRDI ?

Erdoğan "Gidin Hakkari'ye yollarımızı göreceksiniz. Gidin Hakkari'ye Üniversite göreceksiniz. Merkezde modern bir hastane göreceksiniz. Size sorsam, acaba 10 yıl önce Hakkari'ye havalanı yapılacak, dense kim inanırdı? Şırnak Cizre'ye havalananı yapılacak, dense kim inanırdı? Şimdi Cizre havalananı bitiyor. İnşallah bir yıl sonu açacağız. Ama bölücü törer örgütü bitmemesi için elinden geleni yapıyor. Oradaki iş makinaları yakmak, yaptıkları hep bu. Bunlara prim vermeyeceğiz. Dik duracağız, dik. Halkımız eğer bu noktada dik durursa, Allah'ın izniyle biz bu işi başarırız. Allah'ın verdiği canı, bilesiniz ki kimse onun müsadesi olmadan alamaz" diye konuştu.

"MİLLETİMİZİN KALPLERİNİN ARASINA GİREMEDİLER"

Türkiye'nin bugünlere kardeşlikle geldiğini yarına da kardeşlikle yürüyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, " Terör 30 yıl boyunca bu milletin kalplerinin arasına giremedi, bundan sonra da giremeyecek. Irkçılık, bu milletin arasına nifak sokmadı, bundan sonra da sokamayacak. Bundan sonra aynı kardeşlikle yolumuzda ilerleyeceğiz. Irkçılık, kabilecilik şeytanidir. Varsın onlar şeytanın izinde yürüsünler. Ama biz rabbimizin yürüdüğü yolda yürüyeceğiz" dedi.

"TERÖRÜ GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ"

Muhalefetin yalanları olarak nitelediği politikalara prim verilmemesini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"İktidarda oldukları dönemlerde teröre çözüm üretmediler. Bunların ülkenin hiç bir tarafında dikili ağaçları yok. 5 koyun teslim edin kaybedip gelirler. Bunlar yapılanı yıkmayı iyi bilirler. Biz milletimizle birlikte yürüyecek, Törer meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bunlar nasıl olmazı konuşurken; biz nasıl oluru konuşacağız. Kardeşliği yükselteceğiz. Birliğimizi bozmak isteyenlere prim vermeyin. Birbirimizi, yaradılanı yaradandan ötürü sevelim. Ben Türk kardeşimi seviyorum. Ben Kürt kardeşimi seviyorum. Ben Arap'ı da seviyorum. Roman'ı da seviyorum. 76 milyon bu ülkede tüm vatandaşlarımı seviyor, hepsinin hizmetkarıyız."

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞARIRIZ

Kentsel dönüşüme de değinen Başbakan Erdoğan, " Artık bu işte geri adım atmamalıyız" dedi. " Ben Ümraniye'nin öyle sokaklarını biliyorum ki bir yangın olsa oradan çıkmak mümkün değil. Süratle bu adımı atmalıyız. Modern bir Ümrineye inşaa etmeliyiz" diye konuşan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle konuştu:

"Biz onlara kira sırkıntısı yaşatmayacağız. Gayet modern evler yapacağız. Bunu istiyoruz. Bu konuda sizde bize yardımcı olun. Artık modern şehirlerde yaşayalım. Eğer isterseniz biz bunu başarırız.Sadece görünümü yüksek binalar modern gelişmenin aracı değildir. Kim yapıyor o binayı bilmem ? Biz biliyoruz ki, bu işi farklı yapalım. İtfaiye aracının bile zor girdiği sokakları düzeltmemiz lazım. En geç iki yılda, biz bunları bitirir sizlere teslim ederiz. Bu ülkede bu modern anlayışı yerleştirelim."

AK PARTİ İLÇE BİNASINI AÇTI

Açılışını yaptığı Ümraniye Belediyesinin yeni binasını gezen Başbakan Erdoğan ardından Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı Binasının açılışını yaptı. Burada yaptığı kısa konuşmada Ümraniye'nin yıllar önce çöp dağlarının patladığı ve insanların can verdiği bir yer olduğunun gençlere anlatılmasını isteyen Erdoğan, kurdele kesiminin ardından ilçe merkezinde kahve içti. Çıkışta küçük bir kız çocuğunun defterine imza atan ve iyi dileklerini yazan Erdoğan programının sarktığını gerekçe göstererek Ümraniye'den ayrıldı.

MAKAM ARACININ ÖNÜNE ATLADI

Başbakanın konvoyu Ümraniye çıkışında adı öğrenilemeyen bir vatandaş tarafından durduruldu. Başbakanın makam aracının önüne atlayan kişi etkisiz hale getirildi. Başbakan Erdoğan daha sonra Kadıköy'e geçti. Erdoğan'ın Kadıköy'de bir otelde Avrupa Türk Parlamenterler Birliği üyeleriyle bir araya geleceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz