Görüş Bildir

Numan Kurtulmuş seçimi Süper Lig'e benzetti, Ak Partiyi şampiyon ilan etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'den ikinci kez milletvekili seçildiği Ordu'da mazbatasını aldı. 1 Kasım seçimi ile 'Süper Ligi' kıyaslayan Kurtulmuş, "Seçimler bir ligse Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor bütün bu takımlar olarak seçime girdik. Seçimin Süper Ligin şampiyonu Ak Parti oldu" dedi.

Numan Kurtulmuş seçimi Süper Lig'e benzetti, Ak Partiyi şampiyon ilan etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karayoluyla bugün mazbatasını almak için Ordu'ya geldi. Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu'yu makamında ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra Adliye bahçesinde ki mazbata törenine katıldı. 1 Kasım milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti'den ikinci kez Ordu milletvekili seçilen Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, ilk kez milletvekili seçilen Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Cengiz Sert'ten aldı. Seçimleri Süper Lig'de mücadele eden takımlarla kıyaslayan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Tabiri caizse; seçimler bir ligse Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Orduspor'u henüz sayamıyorum inşallah Orduspor'u da Süper Lig'de sayarız bütün bu takımlar olarak seçime girdik. Seçimin Süper Ligin şampiyonu Ak Parti oldu. Seçimler bitti. TBMM ise, milli takımdır. TBMM de artık Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaşlı futbolcular var. Hep beraber milletin meclisi olarak milletin taleplerini gerçekleştireceğiz. Yani bir milli takım ruhuyla çalışmalarımızı çok güzel bir şekilde inşallah mecliste sürdüreceğiz."

TÜRKİYE YENİDEN GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLACAK

Türkiye'nin dünyanın Süper Ligine çıkabilmesi için bütün güçle TBMM'de çalışacaklarını da vurgulayan Numan Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Türkiye'nin siyasi ve ekonomik reformlarını gerçekleştirmesi için, Türkiye'nin kalkınma hamlesini çok ciddi bir seferberlik ruhuyla devam etmesi için memleketimizde eksik yarım kalmış olan bütün işleri tamamlamalı, Türkiye'nin de dünyanın Süper Ligine çıkabilmesi için elimizden gelen bütün güçle TBMM'de mücadele edeceğiz. Ordu halkının desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Türkiye yeniden güçlü bir ülke olacak. Türkiye'yi sadece bölgesinde lider değil, dünyada liderlerinden birisi olan ülke haline getireceğiz. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bugünden çok daha güzel bir ülkeyi Allah'ın izniyle sizlerin gayretleriyle, dualarıyla bırakmış olacağız. Bu seçim kampanyasında bizi destekleyen Ordulu hemşerilerimize ve herkese çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Numan Kurtulmuş, esas olanın demokrasi, sandık meydanında milletin ne söylediği olduğunu ifade ederek, "Millet istikrarı, huzur ve güveni seçti. Seçimden sonra kim ne söylemiş olursa olsun bundan sonra hep beraber birlikte omuz omuza güçlü bir Türkiye'yi kuracağız. Kampanyada da söyledim kim kem söz söylerse söylesin dönüp bakmayız" diye konuştu.

"HÜKÜMET 15-20 GÜN İÇİNDE YENİDEN KURULACAKTIR"

Seçim hükümetinin Türkiye için bir ilk olduğunu, yeni hükümetin 15-20 gün içinde kurulacağını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Yemin töreninden sonra hükümet görevlendirmesi olacak. Seçim hükümeti kuruldu, seçim hükümetinin vazifesi Türkiye'yi sağlıklı bir şekilde seçime götürmekti.Türkiye'de anayasal süreçler çalıştığı zaman ne kadar başarılı olduğumuz, iyi dizayn edilmiş demokrasiye sahip olduğumuzu da görmüş olduk. İlk sefer bu tecrübe olmakla birlikte seçim hükümeti görevini başarıyla yerine getirdi. Türkiye kavgasız, belasız, patırtısız, gürültüsüz bir şekilde seçim yaptı. Hiçbir yerde Uluslararası gözlemciler bu seçime ilişkin en ufak bir itiraz gelmedi. Seçim hükümeti başarıyla görevini tamamlamıştır. İnşallah Türkiye tek başına güçlü bir hükümeti en kısa zamanda muhtemelen 15-20 gün içerisinde yeniden kuracaktır. Seçim hükümetini tebrik ederiz. Yeni kurulacak hükümetede şimdiden başarılar dileriz."

Numan Kurtulmuş daha sonra bir otelde belediye başkanları ve partililerle düzenlenen öğle yemeğine katıldı.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi