O yüzden buradayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te kendisine yönelik suikastta bulunulacağı iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu; "O yüzden buradayım."

O yüzden buradayım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan kendisine dönük Bosna Hersek'te suikast düzenleneceği iddialarına ilişkin "Milli İstihbarat Teşkilatımız bilgiyi ulaştırdı, tehditler bizi yıldıramaz" dedi. Erdoğan konuşmasında şunları dile getirdi:

Sayın İzzetbegoviç ile ne gibi adımlar atacağımızı görüşme fırsatı bulduk. İkili ilişkilerimizi ele alırken bunu bu dönemde de daha geliştirerek ilerletmenin planlanması içinde olduk.

Yaklaşan genel seçimlerin Bosna Hersek'in huzuru bakımından hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin kuralları çerçevesinde adil bir seçim gerçekleşmesi temennimizdir.

Bosna Hersek için NATO üyeliği konusunda aktif çabamızı sürdüreceğiz. Bu yolda Bosna Hersek'i yalnız bırakmayacağız.

CEMAAT YAPILANMASI

15 Temmuz'da Bosna Hersek'in gösterdiği dayanışma için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu alandaki mücadele büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna'daki yapılanmasıyla mücadelede Bosna Hersek makamlarıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

ERDOĞAN, BOSNA'DAN DAHA FAZLA ET İSTEDİ

Ülkemizin Bosna'nın refahı dışında hiçbir gizli gündemi yoktur. Özellikle ekonomi alanında ki 8 bin ton et gönderilmesi konusunu ben az buluyorum. Bizim 15 bin tona kadar marjımız var. Bu ciddi manada Bosna'da ciddi bir istihdam da doğuracaktır. Canlı hayvan nedir Karkas nedir bunları bilirim. Bu konudaki ortak çalışmalarımızla Bosna Hersek ciddi bir sıçrama kaydedecektir.

'SUİKAST İHBARI' İDDİALARI

Bu haber bana ulaştı, zaten ulaştığı için de buradayım. Milli İstihbarat Teşkilatımız bilgiyi ulaştırdı, tehditler bizi yıldıramaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Avrupa'dan gelen insanlar, buluşmak istedikleri lideri göremezse olur mu? O yüzden biz yolumuza devam edeceğiz. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi.

Kaynak: Diyarbakır Söz