Görüş Bildir

Öcalan bir gün buraya gelecek

HDP Şanlıurfa Milletvekili adayı Osman Baydemir, 7 Haziran'ın mahkeme günü olduğunu ve halkın vereceği kararın yeni bir yaşamın kapılarını açacağını belirterek, "Bu barışın önünü açan, barışın mimarı olan Sayın Öcalan’ın bir gün buraya bu coğrafyaya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum" dedi.

Öcalan bir gün buraya gelecek

HDP'den Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı olan Osman Baydemir, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Esnaf ve işçilerle sohbet edip, fırında ekmek pişiren Baydemir, Şanlıurfa’nın zengin bir şehir olduğunu ancak varlık içinde yokluk çektiğini ifade etti. Şanlıurfa'nın seçimlerde barış ve değişime öncülük edecek şehirlerin başında geleceğini kaydeden Baydemir, Türkiye’nin 70 yıl boyunca tek dil ve tek kimlikle yönetildiğini belirterek, "Aslında tekçilik bu coğrafyanın özüne aykırıdır. İnsanlık ancak çoğulculuk üzerinden ilerleyebilir. Ama maalesef bunlar 70 yıldır bu politikalarla halkı yönetmeye, idare etmeye çalıştılar" diye konuştu.
İktidar partisinin daha fazla milletvekili çıkarmak için ülkenin evlatlarını çatıştırmak, ölüme gönderdiğini ileri süren Baydemir, "Temel hedefleri Türkiye’nin batı yakasına asker cenazesinin gitmesini sağlamak, Kürdistan’a da gerilla cenazesi göndermeyi sağlamaktı. Ve dönüp sonra ‘bakın HDP şiddeti destekliyor' diyerek ‘HDP'ye oy vermeyin’ demeye getirmeye çalışıyor. Büyük bir tuzak kurdular. Ama halkın sağduyusu ve metaneti bu oyunu boşa çıkarttı" dedi.

ÖCALAN BİR GÜN BURAYA GELECEK

Seçimleri mahkeme gününe benzeten ve insanların vereceği karar ile yeni bir yaşamın kapılarının açılacağını belirten Baydemir şöyle konuştu:
"Yoksullaştırma politikalarını dişlerimizle söküp atacağız. Demokrasilerde halkın da yöneticileri yargıladığı bir mahkeme var. O mahkeme sandıktır. Mahkeme günü 7 Haziran’dır. Hakim de, savcı da, karar sahibi olan da sizsiniz. İnancım o ki; o mahkemeye gittiğinizde sizler vicdanınızla aydınlık, barışçıl Türkiye’nin ve yeni yaşamın kapılarını açacaksınız. Ve bu barışın önünü açan, barışın mimarı olan Sayın Öcalan’ın da bir gün buraya geleceğine tüm yüreğimle inanıyorum."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi