Görüş Bildir

Öfke sel gibi!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı, Diyarbakır, Şırnak, Elazığ ve Bingöl'de protesto edildi.

Öfke sel gibi!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı, Diyarbakır, Şırnak, Elazığ ve Bingöl'de protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, şube binasında düzenlenen basın toplantısında, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması planının hadsizlik ve hukuksuzluk olduğunu söyledi. Planın ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacağını aktaran Ergin, şöyle devam etti:

"ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD'nin siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına aldığını herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir. Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail'dir."

Tüm İslam ülkelerinin, ABD ve İsrail ile bir şekilde ilişkide bulunan tüm hükümetlerin izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklarını ifade eden Ergin, "Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir." dedi.

- Şırnak

Şırnak'ta Yeni Mahalle Geylani Camisi'nin bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına, aralarında Cihannüma, AGD, Milli Gençlik Vakfı (MGV), İnsani Yardım Vakfının (İHH) bulunduğu sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 AGD İl Temsilcisi Emin Tatar, burada yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail'in kanlı işgal planlarının devam ettiğini vurgulayarak "Bu coğrafyada Amerikan bayrağı görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa sürede nasıl bir yanlışın içinde olduğunun farkına varacaktır. Her Müslüman'ın Kudüs'e olan bağlılığının ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve İsrail ile olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Siyonizmin kuklası Trump ve politika yapıcıları bu küstahlıktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler." değerlendirmesini yaptı.

 Açıklama sırasında "Oturmak beklemek yeter, ayağa kalk Kudüs İslam'ındır" yazılı pankart açıldı.

- Bingöl

Bingöl Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etmek amacıyla tekbirler ve sloganlar eşliğinde üniversite giriş kapısı önünde toplandı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Furkan Kılıç, kutsallarının çiğnenerek topraklarına el uzatıldığını, ABD Başkanı'nın aracılığıyla Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ün işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunduğunu ifade etti. Kılıç, şunları kaydetti:

"İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. İslam'ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammediye'nin  yasaklanması, son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz."

- Siirt

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Filistin, Suriye, Mora, Cezayir, Doğu Türkistan, Etiyopya, Bosna Hersek ve Arakan'da yaşanan kıyımların göz önünde olmasına rağmen "terör" ve "İslam"ın aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğu belirtildi.

Sömürgeci ülkelerin ırkçı siyonizm ideası merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklediği aktarılan açıklamada, "Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak görenlerin varlığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz. New York'un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar, Kudüs'ümüzün bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl'in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi