Görüş Bildir

ÖĞRENCİLER DE PROTESTO ETTİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi(DÜ) öğrencileri İsrail'in Gazze'de boykot altındaki Müslümanlara yardım götürmek isteyen gemilere saldırmasını protesto etti.

ÖĞRENCİLER DE PROTESTO ETTİ

DİYARBAKIR-DÜ Diş Hekimliği Fakütltesi önünde bir araya gelen öğrenciler İsrail aleyhine sloganlar attı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Dicle Üniversitesi Sorumlusu Enes Güngör, İsrail'in Amerika'dan aldığı destekle sınır tanımayan saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. Filistin'in Asr-ı Saadet'ten Osmanlı'ya uzanan bir mana ihtiva ettiğini belirten Güngör, o toprakların Abdülhamid Han'ın hatırası olduğunu belirtti. Saldırıdan sonra gösterilen tepkilerin uluslar arası bir intifada hareketi olduğunu kaydenen Güngör, bu zulme karşı çıkanların tarihin şerefli sayfalarında yer alacağını vurguladı.

Konuşması sık sık 'Katil İsrail', " Filistin yalnız değil" sloganlarıyla kesilen Güngör, zorlukları sevgi kardeşlik, birlik ve beraberlik, el ele ve gönül gönüle vererek çözebileceklerini dile getirdi. Grup daha sonra sessizci dağıldı. Bu arada terör örgütü yanlısı bazı öğrencilerin, gençlere bu protestoya katılmaması için tehditlerde bulunduğu öğrenildi. Buna rağmen çok sayıda öğrenci açıklamaya alkışlarla destek verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi