Görüş Bildir

"Ortadoğu'da Kürt baharı esiyor"

Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Ortadoğu'daki Arap baharının Kürt baharına dönüştüğünü ileri sürdü.

Diyarbakır Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kentte görev yapan gazeteciler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan Abdullah Demirbaş, içinde cami, kilise ve havranın bulunduğu 'kültürel sokağı' restore ettireceklerini ve cemevi ile yezidievini de ekleteceklerini söyledi.

KÜRTLERİN BAHARI

Ortadoğu'da başlayan Arap baharının Kürt baharına dönüştüğünü ileri süren Demirbaş, "Arap rüzgarı Ortadoğu'da 4 parçaya bölünmüş en dinamik halkı olan Kürtler üzerinde esiyor. Kürtlerin değişim isteği her zaman biliniyordu. Suriye'de Kürtlerin böylesi bir birliğe ulaşması anlamlıdır. Bu nedenle bütün herkesin ortaya çıkan sonuca saygı göstermesi gerekiyor. Suriye'nin demokratikleşmesini isteyenler, Suriye'nin üniter yapısı içerisinde demokratik özerkliği esas almalıdırlar" dedi.

Oğlu Baran, 2008 yılından bu yana PKK saflarında olan Abdullah Demirbaş, gözaltı ve ölüm haberleri ile uyanmak istemediklerini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

SİLAH VE ÖLÜM SESLERİ

"Halen kendi topraklarımızda silah ve ölüm sesleri geliyor. Halep'teki top seslerini duyanların Şemdinli'deki top seslerini de duymasını isteriz. Bir belediye başkanı olarak söylemiyorum, bir baba olarak söylüyorum; her ölen insan yüreğimizden bir parça alıp götürüyor. İster gerilla, ister asker olsun ve ister korucu olsun, ama ölen her insan bizim yüreğimizden bir parça götürüyor. Halep'teki top seslerini durdurmak isteyen hükümet, Şemdinli'deki top seslerini de durdursun, artık yüreğimiz kaldırmıyor. Bu yürekleri dindirin, acıları yarıştırmayıp acıları ortaklaştırarak bu acıları dindirelim."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi