Görüş Bildir

Ortak akıl "evet" dedi!

Diyarbakır Ortak Akıl Platformu Sözcüsü Gökdemir "Hiçbir ortak aklın kabul edemeyeceği 'hayır' cephesinin kazanmasının ardından çukur siyasetinin bizlere yaşattıklarıyla ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edeceği yapının aleyhimize doğuracağı ağır sonuçlar hepimizce aşikardır" dedi.

Ortak akıl

Ortak Akıl Platformu Sözcüsü İbrahim Gökdemir, "Hiçbir ortak aklin kabul edemeyeceği 'hayır' cephesinin kazanmasının ardından çukur siyasetinin bizlere yaşattıkları ile ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edeceği yapının aleyhimize doğuracağı ağır sonuçlar hepimizce aşikardır." dedi.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve kanaat önderinin katılımıyla kurulan Diyarbakır Ortak Akıl Platformu, bir otelde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Platform Sözcüsü Gökdemir, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının bölge, ülke ve İslam coğrafyası için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ortak akıl "evet" dedi!

Halk oylamasının 90 yıllık statükoyu değiştirecek bir sistem değişikliğini içerdiğini belirten Gökdemir, şöyle konuştu:

"90 yıllık statükonun hepimize neler kaybettiğini biliyoruz, yaşadık. İslam ve Kürt kimliğimizin maruz kaldığı saldırı ve uygulamaları buradan tek tek saymaya gerek yok. Neredeyse her 10 yılda bir maruz kaldığımız askeri darbeleri ve uygulamalarını unutmak mümkün değil. Tercihimiz 'evet' ile bizlerin ve geleceğimizi oluşturan genç neslin neler kazanacağı bilinci ile hareket etmeliyiz."

İç ve dış şer odaklarının yeniden heveslenmemesi için halk oylamasında güçlü bir "evet" tercihinde bulunacaklarına işaret eden Gökdemir, şunları söyledi:

"Hiçbir ortak aklın kabul edemeyeceği 'hayır' cephesinin kazanmasının ardından bir taraftan çukur siyasetinin bizlere yaşattıklarıyla ülke genelinde askeri despot ve bürokratik vesayetin tahkim edeceği yapının aleyhimize doğuracağı ağır sonuçlar hepimizce aşikardır. Askeri bürokratik vesayeti önleyecek, istikrarı sağlayacak olduğuna inandığımız referandumda 'evet' diyeceğimizi ve bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı desteklediğimizi belirtmek istiyoruz."

- "Onunla beraberiz"

Platform Koordinatörü Abdulvasi Yaz ise ülkenin menfaatleri için çalışma yürütecek platformun kısa sürede bölgede şubelerinin kurulacağını aktardı.

Gelişmelerle ilgili görüşlerini platform aracılığıyla dile getireceklerini anlatan Yaz, gençliği cami, Kur'an, kardeşlik, birlik ve beraberliğe yönlendirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Yaz, "Bu ülke Almanya Cumhurbaşkanını ilgilendirdiği kadar bizi de ilgilendiriyor mu? Bunlar kendi emelleri açısından ülkemiz üzerinden hak iddia edip, tufan yaratmaya çalışıyor. Buna karşı desteğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan yanadır, onunla beraberiz." görüşünü kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi