Görüş Bildir

Öztrak: Hedef Kılıçdaroğlu, Kumpası bozmaya kararlıyız

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkez binasında CHP MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi. Öztrak, 'Saray'a giden CHP'li' iddiaları ile ilgili olarak, "Hedef Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

Öztrak: Hedef Kılıçdaroğlu, Kumpası bozmaya kararlıyız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’li bir ismin Beştepe’ye gittiği iddialarını ‘kumpas’ olarak nitelendirdi ve “Bu kumpasın hedefi CHP ve genel başkan” ifadesini kullandı.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının gündemine ilişkin kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

VATANDAŞ SOSYAL POLİTİKALARLA KUCAKLANMALI: Son bir yılda işten çıkarılan 690 bin vatandaş çok düşük kazanç elde eden yani toplumun en kırılgan kesimlerinde bulunan kesimler. Bu vatandaşlarımızı sosyal politikalarla kucaklamak durumundayız. Krizin en büyük etkisini bu vatandaşlarımız hissediyor. Saray sosyetesinde bu vatandaşlarımızın için tedbir alma konusunda tık yok. Varsa yoksa yandaşların mutlu edilmesi. Beştepe’den milletin sesini duyan var mı? Yok. Çek kanununda değişiklik yapılması gerekiyor. Hapis cezasının verilmemesi, ödeme sürelerinin uzatılması en doğru yoldur. Bankalarda yasal takibe düşen tüketici kredileri de 10 bini buldu. Borçlar vatandaşın gırtlağını aşmış durumda.

NEFRET SİYASETİNE HIZ VERİLDİ: Sarayın kibirlileri geçtiğimiz hafta nefret siyasetine hız vermişti. Memlekette kimsenin başörtüsüyle bir derdi yok ancak Erdoğan, İstanbul’daki olay üzerinden milleti kışkırtmak için elinden geleni ardına koymuyor. Erdoğan’ın, genel başkanımıza çek git diyecek kadar gözü döndü. Neden böyle diyor? Çünkü Türkiye’de saray rejiminin önündeki en büyük engel partimiz ve genel başkanımızdır. Son günlerde bir kumpas senaryosu ortaya kondu. Saray mızıkçılığa devam ediyor. Bu senaryonun sarayda yazıldığını görmek için saray medyasına bakmak yeterli.

GENEL BAŞKANIMIZIN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI: Bu kumpasın iki amacı var milletin iş aş sorununu gizlemek ve milletin umudu haline gelen CHP’ye itibar suikastı yapmaktır. CHP ruhunu hiç anlamayanlar CHP içinde çete arama gafletine düşebilir. Kimse kendine siyasi rant devşirmeye çalışmamalıdır. Türkiye’nin gerçek gündeminde işsizlik sefalet ve canlarına kıyan ailelerimiz vardır. Kadına şiddet vardır, Katar ordusuna peşkeş çekilen tank palet fabrikası vardır. Saray ne kadar operasyon yaparsa yapsın milletin yolu bellidir. Türkiye’nin geleceğinde ülkemizin kurucu değerlerini savunan halkını düşünen vatansever kadrolar olacaktır. Genel başkanımız İzmir’de kumpasın kime yaradığını anlattı. O gün bu gündür AKP Genel Başkanından çıt yok. Oyun içinden oyun çıkıyor. Senaryosu sarayda yazılan bu kumpasın açık hedefi CHP ve genel başkanıdır. CHP’ye düzenlenmiş bir kumpastır. Genel başkanımızın uyarılarının haklılığı tekrar ortaya çıktı. Bu olaydan ibret alınacak ciddi dersler vardır. Saray beslemesi medyanın ilgi alaka göstermesi tezgahın sorumlularını ortaya koymaktadır. Biz bu kumpası genel ve parti hukuku içinde bozmaya kararlıyız.

TALAT ATİLLA KUMPASIN UNSURU: Türkiye’nin önündeki yol bellidir. Saray sosyetesinin devri kapanmıştır. Ülkenin geleceğinde kurucu değerleri savunan demokratik parlamenter rejimi benimseyen vatansever kadrolar olacaktır. Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden üç gün dahi geçmedi. Biz bu konuda hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu da düşünmüyoruz. Zaten bu üç günün iki gününde belediyelerle ilgili yapılan seminerdeydik. Bugün de gerekli açıklamayı yapıyoruz. Tezgahlanmış bir komplo olduğu ortada. Biz özür dilemeyiz asıl onlar bizden özür dilesinler. Muharrem İnce ile ilgili bir disiplin süreci şu an için gündemimizde yok. Bu haberi yayan, bu kumpasın parçasıdır. Bir unsurudur. Dolayısıyla ne olacak ne bitecek biz de orada kumpas çerçevesinde neler oluyor dikkatle takip ediyoruz. Talat Atilla bu kumpasın bir unsuru. O çerçevede konuşmalarını sürdürüyor.

NEDEN ÖZÜR DİLEYECEKMİŞİZ: (AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in özür talebi) CHP olarak sürece baktığımızda bunun kumpas olarak planlandığı ortada. Neden özür dileyecekmişiz? Kumpası planlayanlar bizden özür dilesin. Bu haberi yayan bu kumpasın bir unsuru. Dolayısıyla ne olacak ne bitecek bu kumpas çerçevesinde neler oluyor dikkatle takip ediyor. Bir disiplin süreci başlatılması konusu bugünkü MYK’nın gündeminde değildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi