Görüş Bildir

Öztrak: Millet sesini duyurmuştur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'de son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gidildiğine vurgu yaparak, "Millet sandık başına gitmekten yorulmuştur. Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesinin vakti gelmiştir." dedi. Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına ilişkin, "Millet sesini duyurmuştur" ifadesini kullandı.

Öztrak: Millet sesini duyurmuştur

Öztrak, "Sandıkları bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul'da da Türkiye'de de her şey çok güzel olacaktır. Ekonominin sorumlusun benim dendi, bir yılda ekonominin geldiği durum ortada. Türkiye son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gitmiş. Millet artık bu seçimlerle yoruldu.  Genel Başkanımız krizden çıkmak için 13 maddeyi paylaştı. Yedi paket açıkladılar.  Dengelendik, dengeleniyoruz dediler, kriz teğet geçecek sandılar ama yanıldılar. TL, dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetti." diye konuştu.

Öztrak, "Tek adam parti devletine geçip, parlamentoyu geriye ittikten sonra kriz derinleşti. Bütçe açığı 3 katına çıktı. Bu tabloda fatura her zaman olduğu gibi vatandaşa çıktı. Artık seçim bitti, yapay gündemlerini bırakıp ülkenin gerçek gündemi ekonomiye dönmenin vakti geldi. Saray yönetimi silkelenip kendine gelmeli. Hâlâ açıklanmayan 5 yıllık Kalkınma Planı Meclis'e gelmelidir. Alınacak önlem ayakları yere basan bütüncül ve kapsamlı bir program olmalıdır. Bu şans, bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Demokrasi ve hukuk devleti güçlendirilmelidir. Saray, kaybettiği belediyelerde baskı oluşturmamalıdır.  Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'de her şeyin çok güzel olacağı günler mümkündür." ifadesini kullandı.

Erken seçim

Öztrak, erken seçime ilişkin soruya, "Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmuştur. Seçimsiz dört yıl önemli bir fırsattır. Herkes işine odaklanmalıdır." yanıtını verdi.

Öztrak, "İlçelerdeki artış İstanbul genelindeki artış artık İstanbulluların kendi sesini duymayan ve milletin iradesini masa başında gasp eden, mazbataya el başında el koyan, Türk seçim tarihinde görülen en büyük haksızlık olan 31 Mart sürecinde yaşananlara cevaptır. Millet sesini duyurmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, "Biraz önce ifade ettim. Burada sadece HDP değil AK Parti, HDP, Saadet Partili seçmenlerinin çok büyük katkısı vardır. " dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi