PAK 1. yılını kutladı

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürt sorunun çözümüne yönelik adımlarda hükümetin bölgedeki tüm kurum ve kuruluşları kale alması gerektiğini söyledi.

PAK 1. yılını kutladı

Recep KAYA

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partîya Azadîya Kurdistanê-PAK), kuruluşunun 1'inci yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Resepsiyona PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PAK yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan resepsiyonda konuşan PAK Genel Başkanı Özçelik, partilerini, Kürt partileri arasında yer edinmek amacıyla kurduklarını söyledi.

Kürdistan'daki bütün kurum ve kuruluşların bir araya gelmesi ve hükümetin bunları kale alması gerektiğini belirten Özçelik, "Aksi takdirde çözüm adına hiçbir şey yapılamaz." ifadelerini kullandı.

YÜRÜTÜLEN ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine de değinen Özçelik, “PAK yola çıkarken bir çözüm süreci vardı. Aslında çözümün böyle yürümesinin doğru olmadığını biliyorduk ancak biz, sırf kan akmasın diye sesimizi çıkarmadık. Hükümet PKK'yi silahsızlandırmak niyetindeydi, Kürtler adına herhangi bir çözüm yoktu. Biz PAK olarak Kuzey Kürdistan'da hiç bir şekilde savaşın tekrar başlamasını ve kan dökülmesini istemiyoruz. Biz, perde arkasında kimsenin haberi olmadan yürütülen çözümü de kabul etmiyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz