'Ramazan vesilesiyle kardeşlerimizi daha fazla düşünmeliyiz'

Diyarbakır'da HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programında konuşan Hüseyin Yılmaz, 'Ramazan ayı vesilesiyle kardeşlerimizi daha fazla düşünmeliyiz' dedi.

'Ramazan vesilesiyle kardeşlerimizi daha fazla düşünmeliyiz'

HÜDA PAR Ergani İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz'ın da katılımıyla iftar programı düzenledi. İftar yemeğine HÜDA PAR üye ve gönüllüleri, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Gelen misafirler, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran ile ilçe teşkilatı yöneticileri tarafından kapıda karşılandı.

Program Yahya Buran'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra selamla konuşmasını yapan İlçe Başkanı M. Emin Buran iştirak ettikleri için tüm misafirlere teşekkür etti.

Buran'ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, İslam düşmanlarının ifsat projesine karşı Müslümanların ıslah projesini ayakta tutmaları gerektiğini belirtti.

“Ramazan ayı vesilesiyle kardeşlerimizi daha fazla düşünmeliyiz”

Yılmaz, “Kendi coğrafyamızda, kendi bölgemizde belki aç, yemeğe muhtaç olan birçok komşumuz olabilir. Dışarıdan, Suriye'den gelen insanlar mevcuttur. Terör belası yüzünden evini yurdunu terk eden insanlarımız var. Bu kardeşlerimizi bu ayın hürmetine daha fazla düşünüp üzerinde durmamız gerekir.” dedi.

“İfsat projesine karşı ıslah projesini ayakta tutmalıyız”

Şu an yeryüzünde iki projenin var olduğunu bunlardan birinin insanlığı katleden ifsat projesi, diğerinin de insanlığı kurtarmaya çalışan ıslah projesi olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu projelerin birincisi ıslah projesidir. Toplumun, insanlığın ıslah projesi. Diğeri ise batı dünyasının her şeyiyle desteklediği ifsat projesi. Bizim kaynağını Kur'an ve sünnetten alan ıslah projesiyle devrede olmamız lazımdır. Toplumun ve insanlığın hem bu dünyada hem de ahirette kurtuluşunu esas alan bu ıslah projesinde pek çok İslami cemaat rol oynamakta ve kendince çaba sarf etmektedir. Ama farklı mecralarda, kuvvet birliği yapmadıkları için fazla etkili olmamaktadırlar. Küfür tek millettir. Küfre hizmet eden işbirlikçilerde tekdir. Hepsi ortak bir hedefe doğru çalışmaktadırlar. İslam'dan uzaklaştırmayı hızlandırmaktadırlar. Biz Müslümanların da güç birliği yapıp el ele vererek bu ifsat projesini tersine çevirip ıslah projesini devreye koymamız lazımdır.”

İftar programı, yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz