Savcı Kiraz olayının başka failleri varsa bulunsun

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin kendilerine büyük acı verdiğini belirterek, "İnanın içimiz kan ağlıyor. Bir an önce bunun azmettiricileri, başka failleri varsa bulunsun" dedi.

Savcı Kiraz olayının başka failleri varsa bulunsun
Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, 5 Nisan'da gerçekleştirilecek ön seçim öncesinde görev yaparken Abdullah Öcalan'ı yargılayıp mahkum eden emekli hakim Turgut Okyay'ın da aralarında bulunduğu birçok meslek dalı ve çevreden aday adayları düzenlenen törene katıldı.
Törenin ardından gündemle ilgili soruları yanıtlayan Okyay, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini söyledi. Okyay, "İnanın içimiz kan ağlıyor. Savcı Kiraz olayının bir an önce azmettiricileri, başka failleri varsa bulunsun. Ülkemize sahip çıkalım. İnsanlar birbirini sevsin, saygılı olsun. Terörle bir yere varılmayacağını lütfen anlasınlar. Teröre destek çıkanlara da sesleniyorum; böyle bir şey olamaz. Kürtlerin de Türklerin de mutluluğu birlikte yaşamaktan geçiyor. Biz bin yıldır beraber yaşamışız. Kız almışız, kız vermişiz. Damatlarımız var Kürt, Türk. Ayrı gayrı yok. Bireysel özgürlüklerini en yüksek doruğa çıkaracağız" diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinin bir dönüm noktası olacağını anlatan Okyay, şunları söyledi:
"Bütün halkımıza sesleniyorum; oylarına sahip çıksınlar. Ülkede olup biteni lütfen görsünler. 16 tane adamız Yunanlılar tarafından 2004 yılından bu yana işgal edilmiş. İktidar kulağının üstüne yatmış, ver kurtul, görmezden gel politikası izliyor. İtibarımız zedeleniyor. Ülkemize sahip çıkalım. Görüyorsunuz terör olayları yine artmaya başladı. İçimiz kan ağlıyor. Hepsi bizim evlatlarımız biz birlik ve bütünlük içerisinde taşın altına elimizi koyarak bu kurtuluş mücadelesine başlarsak biz bu ülkeyi kurtarırız. Herkesi göreve davet ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz