Seçim eşit olmayan şartlar altında yapıldı

Diyarbakır'da CHP'den 1'inci sıra milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen Naci Sapan, olağanüstü şartlar altında seçime gidildiğini, kurulacak yeni hükümetin korkulara neden olacak bir siyaset gütmemesi gerektiğini söyledi.

Seçim eşit olmayan şartlar altında yapıldı
Geçen pazar günü yapılan seçimlerde CHP listesinden Diyarbakır 1'nci sıra milletvekili adayı gösterilen Naci Sapan, düzenlediği basın toplantısında kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Seçimlerde eşit bir yarış olmadığını ifade eden Sapan, şöyle dedi:
"Olağanüstü koşullarda bir seçim süreci tüm Türkiye'de olduğu gibi, bölgemiz ve ilimizde de kendini hissettirmiştir. Eşit olmayan şartlarda yapılan yarışta, istediğimiz sonuçları tam elde edememiş olmakla birlikte, önceki seçimlerle karşılaştırıldığında Diyarbakır halkının partimize olan ilgisinde son derece önemli bir artış olduğunu gözlemlenmiş ve şehrimizdeki oyumuzu misliyle artışmış bulunmaktayız."
Yeni kurulacak hükümetin aldığı bu desteği yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Naci Sapan, insanların haklı olarak bilinç altlarında oluşan korkulara neden olacak siyaset güdülmemesi gerektiğini vurguladı.


Kaynak: DHA