Seçimler erkene alınıyor

AK Parti, MHP “Yerel seçimlerin erkene” alınmasında anlaştı, gözler CHP’ye çevrildi. AK Parti’liler, MHP ve CHP’yle bugün görüşecek.

Seçimler erkene alınıyor

AK Parti ile MHP, 2014'ün Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler'in 2013 Ekim ya da Kasım ayına alınması konusunda anlaşmaya vardı. İki partinin, yerel seçimlerin öne alınması konusunda CHP'ye de teklif götürülecek.

HABER MERKEZİ

Yerel seçimlerin erkene alınması yönünde, Ak Parti MHP ile anlaşırken, gözler CHP’ye çevrildi. AK Parti kurmayları bugün, MHP ve CHP’nin başkanvekilleriyle bir araya gelerek, Anayasa Değişikliği teklifini görüşecek.

CANİKLİ AÇIKLADI

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 2014 yılı Mart ayında yapılması gereken seçimlerin 2013 yılı Ekim ya da Kasım ayında yapılması için Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle temas edeceklerini söyledi. Zorlu kış şartlarının seçim çalışmalarının sağlıklı yürütülmesini olumsuz etkilediğine işaret eden Canikli, muhalefetin görüşlerini de alarak hangi tarihlerde yapılabileceğini birlikte belirlemek istediklerini kaydetti.

CHP VE MHP İLE GÖRÜŞME

Canikli, konuyu görüşmek üzere bu hafta CHP ve MHP grup başkanvekillerini ziyaret edeceklerini ifade ederek, ancak 'BDP ile görüşmeyeceklerini' söyledi. Canikli 'Genel olarak yaşanan son olaylarda BDP, siyasi parti olmadığını, terör örgütünün bir kolu ve uzantısı olduğunu çok net şekilde gösterdi. Siyasi partiler, siyasi partilerle muhatap olurlar ama onların böyle bir özelliği yok. Şekli olarak siyasi parti olan ama içerik olarak siyasi partiyle hiçbir alakaları yok. Onları siyasi arenaya çekmeye çalıştık ama ısrarla terör örgütünün güdümünde kalmakta ısrar ettiler. Terör, şiddeti destekleyen ve onları uzantısı bir partiyle görüşmeyeceğiz' diye konuştu.

Canikli, CHP ve MHP ile görüşmelerinin ardından, yeni yasama yılı başladıktan sonra yerel seçimlerin ne alınması için gerekli yasal düzenlemeyi yapacaklarını ifade etti.

MHP NE DİYOR?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 29 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerin öne alınması konusunda, makamında gazetecilerle görüştüğünü hatırlattı. CHP, MHP ve AK Parti grup başkanvekillerinin bugün saat 15.00'te bir araya geleceğine ilişkin sözleri, sehven söylendiğini ifade eden Vural, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin saat 12.00'de, kendisiyle Canikli'nin ise saat 15.00'te bir araya geleceklerini kaydetti. Vural, ''CHP, MHP ve AK Parti grup başkanvekilleri olarak gerekirse bir araya gelebiliriz'' dedi.

5 YILDA BİR YAPILMASI

“BDP ile görüşme olacak mı?” sorusuna Vural, “AKP isterse görüşebilir” yanıtını verdi. Vural, teklifin 3 grubun ortak teklifi olarak verilebileceğini düşündüğünü söyledi. “CHP'nin seçimlerin öne alınmasını kabul etmemesi durumunda ne olacağının” sorulması üzerine Vural, “Anamuhalefet Partisi olarak öne alınmasını ister herhalde. Yönetimi bir an önce devralmak ister, biz istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz