Seçimlerdeki usulsüzlük dört maddede açıklandı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, "Salı günü itibariyle olağanüstü itirazımızı yaptık ve Büyükçekmece’de seçimin iptalini istiyoruz." dedi

Seçimlerdeki usulsüzlük dört maddede açıklandı

Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Büyükçekmece'deki büyük oyunu dört maddede açıkladı. Güler "Salı günü itibariyle olağanüstü itirazımızı yaptık ve Büyükçekmece’de seçimin iptalini istiyoruz." dedi.

"7 BİN KİŞİYİ ETKİLEYEN NÜFUS HAREKETİ"

Şu anda 298 sayılı seçim kanununu 130. Maddesi kapsamında Büyükçekmece’de 4 ana başlıkta seçimlerinin sonuçlarını doğrudan etkileyecek sebepler oluşmuştur. 2017’den başlayıp 2019’a kadar bir belediye çalışanının nüfus müdürlüğünde yaptığı usulsüz seçmen oyunu. Bu kişinin yaklaşık yaptığı 8753 şifreli işlem neticesinde yaklaşık 7 bin kişiyi etkileyen nüfus hareketi.

"TAŞINMALAR DOĞRU MU DEĞİL Mİ?"

İlk olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şu anda bu olayın soruşturması devam ediyor. 12  şüpheli hakkında işlem başlatılırken 2 kişi de tutuklu. Bizim birinci iddiamız bu.

İkincisi de İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yerinde ilgili taşınmış olduğu görülen kişilerin doğru olup olmadığı araştırılıyor.

"31 MART GÜNÜ BİRÇOK HATA VE YANLIŞ İŞLEM VAR"

Üçüncüsü İlçe seçim kurulu tarafından atanan sandık başkanları ve görevlilerin usulünce atanmadığı için bugün 31 Mart günü birçok eksiklik hata ve yanlış işlem yapılmış ve seçimin sonucunu doğrudan etkilenmişti.

"SEÇİMİN İPTALİNİ İSTİYORUZ"

Dördüncü maddemiz de olması gerekenden fazla seçmen var. Fiilen orada oturmayan kişiler var. Usulsüz seçmen listesi var. Salı günü itibariyle olağanüstü itirazımızı yaptık ve Büyükçekmece’de seçimin iptalini istiyoruz.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN İTİRAZ NE ZAMAN"

130. Madde il birleştirme tutanaklarıyla ilgili bir durum. Maltepe ve Esenyurt’ta oylar sayılıyor. Dolasıyla bu birkaç gün devam edeceği için il birleştirme tutanaklarını tamamlayacağız. Ondan sonra olağanüstü itiraz etme süresi bir hafta boyunca başlayacak. Buradaki süreç tamamlandığında başvurumuzu YSK’ya yapacağız.

Kaynak: Diyarbakır Söz