Görüş Bildir

Selahattin Demirtaş: Artık Kendi Başınıza Kararlar Veremezsiniz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ülkemiz 7 Haziran’dan alnının akıyla çıkmıştır. 7 Haziran’da tüm yetkiler elinizden alındı. Artık tek başınıza iktidar değilsiniz. Tek başınıza karar verme dönemi bitmiştir.

Selahattin Demirtaş: Artık Kendi Başınıza Kararlar Veremezsiniz

Kendine milliyetçi diyenler şimdi şakşaçılık yapıyor.Saraya gideni partiden atarım diyorlardı. Dün sarayda el pençe divan durdular.Bize atfedilecek hiçbir suç yok.

Dolmabahçe mutabakatının arkasında duran herkese ben teşekkür ediyorum. Barışın anahtarını Türkiye'ye teslim ettiler.PKK denilen örgüt silah bırakacağını açıklamış, daha neyin tehdidinden bahsediyorsunuz.

Evladı polis, güvenlik gücü olan annelerimiz, babaları bunlar bizim kardeşlerimiz. Biz tek birinin ölümünden üzüntü, kahrolma dışında başka bir şey hissetmeyiz.

Ceylanpınar'da iki polis kirli bir şekilde katledildi. Adıyaman'da öldürülen asker aydınlanmamış karanlık bir olay.

Hepimiz 'Sana savaş yaptırmayacağız' dersek, 'İki taraflı çatışmasızlık pozisyonuna derhal geçilmeli' dersek, bu biter.

Partileri halk açar, halk kapatır.  Bugün bize yüzde 13 oy vermiş olanlar yarın yüzde 1 de verebilir, saygı duyarız,  partimizi kapatılmış sayarız. 'Dokunulmazlık' mı diyorsunuz? 80 milletvekili  arkadaşımla birlikte yarın dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için biz kendimiz  dilekçe veriyoruz Parlamentoya. Siz var mısınız? Korkmuyorsanız sizin de  dokunulmazlıklarınızı hep birlikte kaldıralım. Sizden korkan sizin gibi olsun. Ne bedel ödenecekse biz hazırız.

Kaynak: Vatan

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi