Soylu: HDP diye siyasi bir parti yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bir takım CHP'liler HDP'yi baraj aştırmak için '4 kişiyse 1 kişi HDP'ye oy versin' diyorlar. Bu ülkeye büyük bir ihanettir. 7 Haziran'da barajı aştıktan ve 80'in üzerinde milletvekili çıkardıktan sonra bunlar öyle bir şımardılar ki, yaktılar yıktılar. Terör örgütünü şımartmak başka hiçbir şeye benzemez" dedi. Soylu, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için "PKK'nın adayı" ifadesini kullandı. Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu'na, "Yazıklar olsun" dedi.

Soylu: HDP diye siyasi bir parti yoktur

Fatih'te esnaf ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde yine HDP vardı. "HDP diye bir siyasi parti yoktur yanlış anlamayın" diyen Soylu, "PKK'nın siyasi şubesidir bunlar. Mart 2014'te milleti tehdit edecekler diye musluklardan kan akıttılar hatırladınız mı? Biz de bunların 93 tane terörün şubesi olan belediyeleri görevden aldık ya şimdi oralar pırıl pırıl. Hakkari'de 30 günde bir gün su akıyordu. Bir yılda 30 günde su akıttık" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş için 'PKK'nın adayı' ifadesini kullanan Soylu, "Demirtaş, HDP'nin adayı değildir. Demirtaş, bizzat PKK'nın adayıdır. 6-7 Ekim olaylarında tam 53 kişinin katledilmesinin talimatını ortaya koyan kişidir. Hapse girmeden evvel 'PKK terör örgütü değildir' diye açıklama yaptı. Onlardan birisi daha açıklama yaptı. 'Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye dayadkı' dedi. Biz ona 4 tane duvar verdik şimdi. İstediğine sırtını dayasın" dedi.

HDP'YE FENA YÜKLENDİ

Muharrem İnce'nin Demirtaş'ı ziyaretini eleştiren Soylu, "Sadece o değil, 28 Şubat'ta neredeyse her türlü hakareti işiten Temel Karamollaoğlu hem CHP'nin peşine takıldı hem de 'Demirtaş'a özgürlük' feryatları atıyor. Yazıklar olsun. Allah Devlet Bahçeli'den razı olsun. Meral Akşener'i zamanında keşfetti ve kapıyı ona gösteriverdi. Meral Akşener, 'Demirtaş çıksın' diye kürsülerden avaz avaz bağırıyor. İçişleri bakanlığı yaptı. Terörle mücadeleyi, polisi, emniyeti, jandarmayı idare etti. Türkiye'de terörle mücadele eden PKK'nın ne olduğunu, Demirtaş'ın PKK'nın bir elemanı olduğunu, bu ülkeye hangi zararları verdiğini bilmez mi? Onun özgür bir şekilde çıkıp orada siyaset yapmasın gitsin apartmanın üzerinden atılan Yasin Börü'nün annesine anlatsın. Birtakım CHP'liler HDP'yi baraj aştırmak için '4 kişiyse 1 kişi HDP'ye oy versin' diyorlar. Bu ülkeye büyük bir ihanettir. 7 Haziran'da barajı aştıktan ve 80'in üzerinde milletvekili çıkardıktan sonra bunlar öyle bir şımardılar ki, yaktılar yıktılar. Terör örgütünü şımartmak başka hiçbir şeye benzemez" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz