Görüş Bildir

"STK'lar teröre karşı tek ses, tek yürek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin, birliğini ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynandığını belirterek, "Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre karşı hep birlikte duruyoruz." dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), TOBB'un ev sahipliğinde teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Söz konusu sivil toplum kuruluşları (STK) adına konuşan Hisarcıklıoğlu, cumartesi gecesi millete büyük bir acı yaşatıldığını belirterek, terörün alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini ve yüreklerinin yandığını söyledi.

Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör saldırılarına karşı, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün, birlik olma günüdür." ifadelerini kullandı.

- "Her türlü terörü lanetliyoruz"

Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olarak, ülkenin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacaklarının sözünü verdi. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması konularında üzerilerine düşen sorumlulukları gerçekleştirme konusunda her zaman hazır olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Teröre karşı gerekli bütün hukuki önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kem gözle bakan, saldıran başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. İnşallah devletimizin güçlü duruşuyla bu sıkıntıları atlatacağız." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, devletin bunu yapanlardan hesap soracağının altını çizerek, millet olarak daha çok kenetleneceklerini, birlik ve beraberliğe daha çok önem vereceklerini söyledi.

Bu saldırıların devleti ve milleti yıldıramayacağına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar bilsinler ki ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayız. Çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz.

Bu son hain saldırı da terörle mücadeledeki kararlılığımıza gölge düşüremeyecek. Türk milleti, huzuruna kasteden bu caniler karşısında her zaman tek yürek olmuştur. Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizi ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır. Biz de toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasındayız, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Ülkemizin her toprağında huzurun ve refahın hakim olduğu günleri göreceğiz. Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi