Temayül yoklaması yapıldı

AK Parti Diyarbakır il Başkanlığı adaylığı için dün ilk raund yapıldı. 52 kişinin başvurduğu adaylar için, temayül yoklaması yapıldı.

Temayül yoklaması yapıldı

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı için, dün parti il binasında temayül yoklaması yapıldı. İl Başkanlığı adaylığı için başvuran 52 isimin katıldığı temayül yoklamasında, 309 delegeden 231'i katılarak oy kullandı.

AK Parti'nin 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlerine hazırlık yönünde start verdiği il ve ilçe teşkilatlarındaki kan değişikliğinde dikkatlerin çevrili olduğu Diyarbakır İl Başkanlığı için dün ilk raund yapıldı. Aralarında eski il başkanlarının yansıra, Diyarbakır'ın renkli simalarının da yer aldığı 52 aday için, Parti İl Binasında temayül yoklaması yapıldı.

231 DELEGE OY KULLANDI

309 olan Diyarbakır Merkez ve ilçelerindeki delegelerden 231'ü dün 1 ve 2 nolu sandıklarda oy kullandı.

Merkez ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları, kadın kollarının yer aldığı degelerden 78'inin katılmayıp oy kullanmaması dikkat çekerken, katılım yüzde 73 oranında gerçekleşti.

Temayül yoklamasının sonuçlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, degelerin tercih listesinde yer alan isimlerin DSİ 10. Bölge Müdürlüğü misafirhanesindeki toplantı salonunda mülakata tabi tutuldu. Adaylara, neden aday olduğu, projeleri ve hedeflerinin sorulduğu mülakatın ardından 52 isim arasında 5 isim Genel Merkez’e gönderilecek. Önümüzdeki günlerde de belirlenen 5 isimden biri İl Başkanlığına aday olarak kongreye katılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz