Görüş Bildir

Temelli: HDP olarak tüm kentlerde seçimlere gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 2014 yılındaki gibi ikili seçime girme uygulamasına başvurmayacaklarını söyledi.

Temelli: HDP olarak tüm kentlerde seçimlere gireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin çalışmaları ve yerel seçim hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçim çalışmalarının 24 Haziran’ın ardından başladığını belirten Temelli “Kayyımlar ile sadece belediyelere kayyum atanmadı. Kayyım politikası bir yönetme biçimine döndü ve yönetememe halini beraberinde getirdi” dedi.

HDP olarak yerel seçimlere tüm kentlerde gireceklerini vurgulayan Temelli, “2014 yılındaki seçimlerdeki gibi ikili seçime girme uygulamasına başvurmayacağız. Yerel seçim hazırlıklarına 24 Haziran seçimleri sonrasında yaptığımız toplantılar ile başladık. Bugünlerde ise çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz” dedi.

“Yerel seçimleri sadece yerel seçim olarak görmüyoruz” diyen Temelli, uzun soluklu mücadelelerinde seçimlerin sadece birer durak olduğunu dile getirdi. Temelli, “Bu ülkeyi kayyım coğrafyasından kurtarmak gibi bir hedefimiz var. Bu iktidarı yerel yönetimler ile kuşatmak ve yönetimi halka vermek gibi bir hedefimiz var. Baskıcı, otoriter Erdoğan rejimine karşı mücadeleyi yükseltmek en temel hedeflerimizden birisidir ve bu iki mücadeleyi birlikte yürütüyoruz” diye konuştu.

‘SEÇİMLER SONUN BAŞLANGICI OLDU’

İktidarın 24 Haziran’da 7 puanlık bir düşüş yaşadığını ve bunun da dramatik bir düşüş olduğunu ifade eden Temelli, “Bu seçimler sonun başlangıcı oldu, yerel seçimlerde ise bu sonu daha da yakınlaştıracağız. AKP gidecek ama bu mücadele ile olacak” dedi.

HDP’nin yerel seçime verdiği öneme dikkat çeken Temelli, şöyle devam etti: “Yerel seçimlerde sadece belediye seçimleri vb. olarak görmüyoruz. Yerel yönetim anlayışının kabul bulması ve başka bir yerel yönetim anlayışının olabileceğini ve yerelden yönetimin kabulü olarak görüyoruz. Kayyumlar belediyeleri borç bataklığına sürükledi. Yeniden belediyelerimizi aldığımızda oluşan borçları kalem kalem inceleyeceğiz. Var olan tüm yolsuzlukların üzerine gideceğiz. Hepsini tek tek araştıracağız. Kayyumlar ile sadece belediyelere kayyum atanmadı. Kayyum politikası bir yönetme biçimine döndü ve yönetememe halini beraberinde getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Savaştan beslenen bu iktidara dur demeliyiz” diyerek İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak mitinglere katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi