“Toplum ikiye bölünecek”

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka: "Bu yasa tasarısı onaylandığı takdirde toplum ikiye bölünecektir. Toplum açıkça 'laik olanlar' ve 'laik olmayanlar' diye ikiye bölünecektir" dedi.

“Toplum ikiye bölünecek”

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, müftülere nikah kıyma yetkisi vermeyi öngören yasa tasarısına ilişkin, "Bu yasa tasarısı onaylandığı takdirde toplum ikiye bölünecektir. Toplum açıkça 'laik olanlar' ve 'laik olmayanlar' diye ikiye bölünecektir." görüşünü savundu.

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "içinde bulunulan dönemde AK Parti̇ tarafından pedofili kültürünün yaratılmaya çalışıldığını" iddia etti.

Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneğinin 2016 Çocuk İstismarı Raporu'na değinen Nazlıaka, rapora göre Türkiye'deki çocuk istismarı vakalarının son 10 yılda yüzde 700 arttığını söyledi.

Ensar Vakfının, Milli Eğitim Bakanlığıyla imzaladığı protokolü de gündeme getiren Nazlıaka, söz konusu vakfın bu protokolle sadece ortaokul ve liselere değil, yaygın eğitime ve halk eğitim merkezlerine de gireceğini ifade etti. Nazlıaka, "Ensar, bu protokolden aldığı güçle Halk Eğitim Merkezleri kanalıyla LYS hazırlık kursları da açabilecek. Bunun önünde hiçbir engel yok. Bu düzenleme, Ensar'a kendi müfredatını oluşturma yetkisini de veriyor. 10 yıl boyunca Ensar Vakfı, yaklaşık 8 milyon kişiye istediği gibi bir eğitim dayatma olanağına sahip olabilecek." ifadelerini kullandı.

“Hükümet bu yasa tasarısını getirmesin”

Nazlıaka, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarısı hakkında da şu görüşleri savundu:

"Şu anda yapılmak istenilen tam olarak şudur: İçinde bulunduğumuz bu OHAL döneminde baskıcı yapı bu kadar etkin olmuşken, muhalefet susturulmaya, sindirilmeye çalışılırken bir an önce tecavüzcüleri aklama yasasını, müftülere nikah yetkisi vererek hayata geçirmeyi istiyorlar. Bu yasa tasarısı onaylandığı takdirde toplum ikiye bölünecektir. Açıkça uyarıyorum buradan AKP yetkililerini ve hükümet yetkililerini. Toplum açıkça 'laik olanlar' ve 'laik olmayanlar' diye ikiye bölünecektir. Tabii AKP, siyasal iktidarını korumak için toplumu kutuplaştırma yöntemini bir kez daha hayata geçirmiş olacak ve bunun üzerinden bir siyasal fayda elde etmeye çalışacaktır. Bir ülkenin çocuklarını, kadınlarını, nesillerini koruyamazsanız siz o ülkenin geleceğini de koruyamazsınız."

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun çocuk pornolarında tespit ettiği Türk çocuk sayısının 36 binin üzerinde olduğunu belirten Nazlıaka, Türkiye'de 50 bin çocuğun seks kölesi olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Çocuk yaştaki evliliklerde bir azalma olmamakla birlikte resmi nikahlarda bir azalma görüldüğünü ifade eden Nazlıaka, "Biz, laikliği, cumhuriyet değerlerini hedef aldıkları ve her gün bir kadınımızın daha öldüğü, bir çocuğumuzun daha karanlığa itildiği bu Türkiye'ye izin vermeyeceğiz. Bizler aydınlığı yeniden kuracağız." dedi.

Nazlıaka, "Şimdiden Hükümeti uyarıyoruz. Toplumun, ülkenin bunca sorunu varken Türkiye gündemine toplumsal gerginlik yaratacak ve eninde sonunda geri çekmek zorunda kalacakları bu yasa tasarısını getirmesinler. Bir an önce geri adım atsınlar." diye konuştu.

Öte yandan emekliye ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, "helallik istediğini" anımsatan Nazlıaka, "Bizler o hakkı helal etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz