Turan: DHKP-C, FETÖ'yle yol yürüyenlerle iş yapanlara halk 'evet' demez

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Hainlerle, DHKP-C ve FETÖ'yle yol yürüyenlerle iş yapanlara halk 'evet' demez." dedi.

Turan: DHKP-C, FETÖ'yle yol yürüyenlerle iş yapanlara halk 'evet' demez

Partisinin Bayramiç İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Bükent Turan, Almanya'da yapılan seçimleri değerlendirdi.

"Hainlerle, DHKP-C ve FETÖ'yle yol yürüyenlerle iş yapanlara halk  'evet' demez." ifadesini kullanan Turan, şöyle konuştu:

"Yüzde 51,5 az, bir Trump yüzde 46-47 oy aldı. Yüzde 52 alan lider  hala yok. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan millette güveniyor. Millet de Recep  Tayyip Erdoğan'a güveniyor. İnşallah uzun yıllar da yolumuza devam edeceğiz.  Merkel, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bugüne kadarki en düşük oyu aldı. Yüzde  31,1'le birinci oldu. Ama 9 puan düşerek birinci oldu. Türkiye'ye bulaşan, bize  yan bakan, Recep Tayyip Erdoğan'la gereksiz polemik yapan kim varsa bedel  ödüyor."

KOALİSYON KRİZLERİ

Dünyada koalisyon krizlerinin başladığına işaret eden Turan, "Bunun  kaç ay daha devam edeceği belli değil. Hollanda'yı biliyorsunuz, neler yaptığını.  Hollanda kaç ay oldu hala koalisyon kuramadı,  kuramaz da. Eğer böyle küçük  hesaplarla, sığ hesaplarla iş yaparlarsa o millet size destek olmayacaktır." diye  konuştu.

Kongreye, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı  Yeşim Karadağ ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz