Üçlü Zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmeye Başbakan Yıldırım da katıldı.

Üçlü Zirve

Ankara kulislerini hareketlendiren görüşme.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'yi ile görüştü. Erdoğan, önceki gün İstanbul'da katıldığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne  geçiş süreciyle ilgili değerlendirme toplantısına başkanlık etti.  Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve bürokratların katıldığı ve  yeni sisteme ilişkin konuların ele alındığı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı  Erdoğan, dün Ankara'ya gitti. Saat 16.00'da ise MHP Lideri Bahçeli ile Beştepe'de görüştü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz da hazır bulundu. MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye ise görüşmede Genel Başkan Yardımcılarından Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı’nın refakat ettikleri öğrenildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 24 Haziran'da Cumhur İttifakı tarafından desteklenmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği görüşmede, meclis çalışmaları ve yeni döneme ilişkin fikir teatisinde bulunulduğu belirtildi.

SEÇİM SONRASI İLK KEZ YÜZ YÜZE

Cumhur İttifakı'nın, 24 Haziran'da yapılan 27. Dönem Milletvekili  Genel Seçimi'nden başarıyla çıkmasının ardından, Erdoğan ile Bahçeli, ilk kez bir  araya gelecek. Bahçeli, seçim gecesi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile en son 18  Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz