''Ucuz Siyaset Yapıyorlar''

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz. Ey 15 milletvekili bak karıştırma ha. Siz Çanakkale'deki 15 değilsiniz. Siz iradenizi satanlardansınız. Onları da lekelediniz" dedi.

''Ucuz Siyaset Yapıyorlar''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset, özünde millete hizmet yarışıdır. Siyasetçinin varoluş gayesi de ülkeye, millete ve elbette oyunu aldığı seçmene en güzel, kaliteli şekilde hizmet etmektir. Siyaset ilkelerle, prensiplerle, belli değerlerle yapılan ve yapılması gereken bir iştir. Ahlakı, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydası olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön değiştiren, eğilip, bükülen bir siyasi anlayış popülizmin bataklığında debelenmeye mahkumdur. Türk siyasi hayatı bu açıdan gerçekten ibret verici hadiselerle doludur." ifadesini kullandı.

"ASALAKLARLA MÜCADELEYLE GEÇMİŞTİR"

"Bu ülkenin siyasi geçmişi bir bakıma erdemli siyaset yapanlar ile ahlaksız, ilkesiz siyasetçilerin mücadele sahası olmuştur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merhum Menderes'in bir sabah vakti dar ağacında sonlanan hayatı işte bu kavganın tarihidir.

Merhum Özal'ın ömrünün son yılları ülkenin ve milletin sırtına kene gibi yapışan asalaklarla mücadeleyle geçmiştir. Rahmetli Erbakan, merhum Türkeş, merhum Yazıcıoğlu gibi siyasetçilerin tamamı sırf bu vatana bağlılıkları ve millete sevdaları dolayısıyla muhterislerin hedefi olmuş, onların saldırılarına maruz kalmıştır" diye konuştu.

"CHP'nin AÇTIĞI KİRLİ MİLLETVEKİLİ TEZGAHI ŞİMDİ YİNE VAR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede siyasete irtifa kaybettirenler, yeri geldiğinde çıkarları için haysiyetlerini dahi tezgaha koyan muhterislerdir. Bugün Türkiye'nin ana muhalefet partisi sıfatını taşına CHP maalesef işte bu kötü örneğin temsilcisi olmayı kimseye bırakmamıştır. CHP milletin kendi adına emanet verdiği iradeleri, pazara çıkardığı vekillerle gençlere kötü örnek oluyor. Şimdi ben buradan sesleniyorum; Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz? Ey 15 milletvekili bak karıştırma ha. Siz Çanakkale'deki 15'lilerden değilsiniz. Siz iradenizi satanlardansınız. Onları da lekelediniz. Ve siz, size oy veren milletin iradesine saygısızlık yaptınız. Size bay Kemal talimat verdi diye siz bunu yerine getirdiğiniz zaman bu şahsiyetsizliktir. Sizin şahsiyetiniz olgunlaşmamış, yok demektir. Siz bu noktada 'Sayın bay Kemal siz bizim irademizi satın alamazsınız. Milletin bize vermiş olduğu bu yetkiyi bize farklı istikamette kullandıramazsınız' demeliydiniz. Ama yazık oldu, gittiniz. Sözde partinizin koltuklarına bile oturamadınız. Çünkü sizin asli koltuğunuz müsaade etmiyordu. Bunları da yaşadık. Şimdi CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. 24 Haziran'da bunları sandığa gömmeye var mısınız?"

"ARKA TARAFTAKİ O GÖZÜ YAŞLI MİLLETVEKİLLERİNİ GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLDÜM"

"CHP hiçbir ilke ve ahlakla bağdaşmayan, kapalı kapılar arkasında yürüttğü pazarlıklarla Türk siyasetini kirletmeye, lekelemeye devam ediyor" diyen Erdoğan, "CHP'nin bir başka partiye adeta ikram ettiği, bu durumda rızalarının olmadığı her halinden belli olan; hele hele arka taraftaki o gözü yaşlı milletvekillerini görünce çok üzüldüm. 'Eyvah dedim'. Türk parlamentosu ne hale geldi. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesilesi olarak kaydoldu bu. Aslında bu hadise aradan geçen 40 yıla rağmen CHP'de hiçbir şeyin değişmediğini de ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

"4 BİN 500'E VARAN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Konuşmasında Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehitlerimizi görüyorsunuz. 56 şehit verdik. Özgür Suriye Ordusu'ndan da 200 civarında... Ancak 4 bin 500'e varan teröristi de etkisiz hale getirdik" dedi.

"VATANIMIZI BÖLDÜRMEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Vatanımızı böldürmedik, böldürmeyeceğiz inşallah. Bu konuda kararlıyız. O PKK'sı, FETÖ'sü hikaye. Bu topraklar bölünmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devlet tanımıyorum. Eğer Pensilvanya'ya gitmek isteyenler varsa, buyursunlar gitsinler. Biletlerini de veririz" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN, ÖZBEKİSTAN'A GİTTİ

rdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Özbekistan gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak TC-CAN ile saat 13.30 sıralarında Özbekistan'a hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı devlet konukevinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"DEĞERLENDİRME YAPMAYACAĞIM"

Bir basın mensubun 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün açıklamalarıyla ilgili bir soruya, "Ben müsaadelerinizi alarak bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım. Zaten sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar. Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır. Ve seçim meydanı da bu noktada zaten temenni ederiz ki bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre de bizler kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız." yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "anket konusunda kamuoyuna bir açıklamanız var mıdır? sorusuna, "Şu anda benim anketlere dayalı olarak neyi paylaşırız dersek, paylaşacağım tek şey var. Hamd olsun anketler cumhur ittifakının açık ara önde olduğunu gösteriyor. Ama rakamsal bir şeyi bizden beklerseniz rakamsal bir şey vermeyeceğim. Onu zaten sizler yayın grubu olarak da yapıyorsunuz. Sizler de bunu görüyorsunuz. Ama açık ara cumhur ittifakı çok olumlu gayet güzel bir yerde." şeklinde yanıt verdi.

BEDELLİ ASKERLİK ŞU ANDA HÜKÜMETİMİZİN GÜNDEMİNDE DEĞİL

Erdoğan, başka bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Böyle bir durum yok. Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil."

Kaynak: Diyarbakır Söz