Usal, önceliğimiz Kürt meselesidir

CHP Milletvekili Adayı Usal, "İlk önceliğimiz daha demokratik bir ortamda yaşamak için OHAL’in kaldırılması olacak. İkinci önceliğimiz Kürt sorununun çözülmesi. Bu kapalı kapılar ardında konuşulacak bir şey değil dedi.

Usal, önceliğimiz Kürt meselesidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili adayları düzenlenen iftar yemekli programda tanıtıldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtımı ve iftar yemeğine çok sayıda partili katıldı.

Kuranı Kerim tilavetinin ardından CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve beraberindeki partisinin 7 Diyarbakır milletvekili adayı salondaki yerlerini aldı.

25 HAZİRAN SABAHI

 İl Başkanı Sayın, 25 Haziran sabahına büyük bir zaferle uyanacaklarına olan inancını paylaşarak, başladı. CHP’nin demokrasi ve insan haklarını savunduğunu aktaran Sayın, “25 Haziran sabahı uyandığımızda önümüzde 2 yol çıkacak. Birincisi ya parlamenter demokratik sisteme tekrar geri dönüş olacak veya ikinci olarak tek adam rejimi olacak. Biz demokrasi ve insan haklarını savunan, hukuku, birlikteliği, bölüşmeyi savunan CHP olarak, tüm muhalif partilerle birlikte bir aylık sürede seçimimizi yapıp, 25 Haziran sabahı büyük bir zaferle uyanmış olacağız” dedi.   Sayın’ın konuşmasının ardından CHP Diyarbakır milletvekili adayı olan 7 kişi alkışlar eşliğinde kendini tanıttı.

CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı mimar Mahmut Aziz Usal, Söz haber'in sorularını yanıtladı.

Diyarbakır’da nasıl bir siyasi tablo görüyorsunuz? şeklindeki soruyu Usal, kentteki bütün siyasi partilerin listelerinin hepsinin yerlerde olduğunu belirterek, “Açık ve net kimse bu listelerden memnun değil. İnşallah bunu avantaja çevirerek, Diyarbakır’da 2 milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz” şeklinde cevapladı.

DEMOKRATİK BİR ORTAM

CHP iktidarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine 135 fabrika açılacağını ifade eden Usal, şöyle konuştu:

“Tabi ki zor bir bölgede yaşıyoruz. Kendi sorunlarımız var. İlk önceliğimiz daha demokratik bir ortamda yaşamak için OHAL’in kaldırılması olacak. İkinci önceliğimiz Kürt sorununun çözülmesi. Bu kapalı kapılar ardında konuşulacak bir şey değil. Biz istiyoruz ki meclisteki 600 milletvekilinin veya bunların temsilcileriyle tartışarak, bizim hükümetimiz zamanında çözülmesini istiyoruz. Sonrasında ise bölge ekonomisi. Genel başkanımız açıklamada bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 135 kamu yararına fabrika yapılacak. Böylece inşallah bölgemizde 220 bin kişiye istihdam hedefliyoruz. Sonrasında ise gençlerimiz ve eğitim, bunlar çok önemli. Üniversite çağına kadar bütün gençlerimizi kaliteli ve nitelikli bir eğitim almalarını istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz