Görüş Bildir

Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde

112 Acil ve Aile Sağlık Merkezi’nin açılış törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, TANAP temel atma töreninin 17 Mart'ta yapılacağını belirtti. Yıldız ayrıca Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin tercihine de saygı duyduklarını ifade etti.

Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde
Bakan Taner Yıldız, hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılarak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne verilen 112 Acil ve Aile Sağlık Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada sağlık hizmetlerinde yapılan çalışmaları anlatırken, "Sağlık alanında yapılan harcamalar 13 yıl önceye göre çok arttı. Sağlıktaki dönüşüm programıyla beraber, ülkemizdeki sağlık hizmetleri çok önemli bir noktaya geldi. Sağlık hizmetleri geliştirildi. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı ve sağlık çalışanlarımız, bugünü kutluyor.İdeolojik yaklaşım içerisinde olan sağlıkçılarımızın bazı eleştirileri oluyor. Bunları da görüyoruz. Sağlık çalışanlarına bir şiddet uygulanıyorsa, gözaltı süresini 24'ten 48 saate çıkardık. Sağlık çalışanlarının zam talepleri vardı, sayın Başbakanımızın açıklamalarıyla birlikte doktorlarımızın nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı" dedi.
TANAP PROJESİ
Taner Yıldız, gazetecilerin, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç’in Türkiye ile enerji alanında stratejik işbirliği yapacaklarını, AB’nin Nabucco konusunda düştüğü hatayı tekrarlamayacakları ve TANAP’a sıcak baktıklarını söylediğinin hatırlatmaları üzerine, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç ile zaman zaman görüştüklerini söyledi. Bakan Taner Yıldız, şöyle konuştu:
"Bunu olumlu bir açıklama olarak görüyorum. Kendileri son derece yapıcı ve olumlu bir insan. Nabucco’da bazı tavsiyelerde, bir kısım eleştirilerde bulunmuştuk. O tür hataların tekrarlanmamasının doğru olacağını özellikle Türk Akımı ve TANAP’ta da söylemiştik. Kendilerinin bunları dikkate alacaklarını söylemiş olması, son derece önemli bir hadise. Kendilerini Türkiye’ye de davet ettik ve 17 Mart’ta Salı günü sayın Cumhurbaşkanlarının huzurunda TANAP’ın temel atma töreninde bulunacaklar. AB ile ilgili geliştirdiğimiz politikaların bir değerlendirmesini Ankara’da bir kez daha yapmış olacağız. Ben Nabucco’da özellikle AB ülkelerinin kendi işlerinin kaygısına düşmesi gerektiğini söylemiştim. Türkiye kendi işini kendisi çözüyor ve hallediyor. Özellikle doğalgaz tedarikiyle ilgili konuda kendisi çözümler üretiyor, bütün komşu ülkeleriyle beraber. AB’nin de bu tarz yapması lazım. Çünkü başkasının işini kendi işi gibi takip edemeyebiliyor. AB ve bu işin finansmanında gerekse talep projeksiyonunda taleplerini ve isteklerini ortaya koymalıdır. Bölgede doğalgaz üretiliyorsa, o iletilecek ve tüketilecektir. Bu zincir mutlaka doğru bir şekilde kurulmalıdır. Ben sayın Sefcoviç’in açıklamalarını olumlu buluyorum. Özellikle AB ülkelerinin doğalgaz talebiyle ilgili, arz güvenliğiyle ilgili konuda faydalar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye, üretici ülkelerle tüketici ülkeler arasındaki pozitif tutumunu Azerbaycan Şah Deniz, Türkmenistan ve gerekse İran ve Irak’la ilgili bütün projelerde pozitif tutumunu sürdürecektir. Siyasi kararlılığı olan tutarlı ve kararlı olan projelerini enerji sektöründe devam ettirecektir."
"GÜL’ÜN TERCİHİ, BAŞIMIZ ÜSTÜNE"
Bakan Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete dönmeyeceği açıklaması hatırlatılınca"Tabii birikimi, kurumsal hafızası, Ak Parti’nin Türkiye’deki olan yerine katkılarıyla sayın Gül büyük bir devlet adamıdır. Sadece Kayserili olması hasebiyle söyleyemeyiz bunu, bu kendisine haksızlık olur. Türkiye’ye, bölgeye ve hatta geliştirdiği projeler ve geliştirdiği ilişkilerle beraber hem aktif siyaset hayatına hem de uluslararası Türkiye’nin projeksiyonuna çok ciddi katkılar koymuştur. Bunlar bizim takdirimizin ötesindedir. Ak Parti, sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın da bahsettiği gibi, kendisiyle ilgili görüşler çok açık bir dille ifade edilmiştir. Kendisinin tercihleri başımızın üstündedir. Hep beraber o birikimden ülke olarak yararlanmaya devam etmemiz lazım."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi