Görüş Bildir

Yılmak Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Cizre'de bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı 3. Tank Taburu Komutanlığı'nı ziyaret ederek askerlerle iftarda bir araya geldi.

Yılmak Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, komutanlık ziyaretinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından komutanlıkta yemekhaneye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte askerlerle iftar yaptı.

"TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK"

İftar sonrası yaptığı konuşmada, Temmuz ayından bu yana bölgede yapılan operasyonların anlık olmadığını ve bunu ülkeyi huzura, refaha, mutluluğa kavuşturana kadar kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu peşinen söylemek isterim, bir devletin önemli görevleri vardır. Bunun bir tanesi mal güvenliğidir, bir tanesi can güvenliğidir, bir tanesi nesil güvenliğidir, bir tanesi akıl güvenliğidir. Bunları sağlamak devletin görevidir. Şu anda bu görevlerden can ve mal güvenliğini özellikle bu bölgede hep birlikte yürütüyoruz. Fakat karşımızda görüldüğü gibi bir terör örgütü var ve bu terör örgütü ne yazık ki dışardan dost görünenlerden de aldıkları desteklerle bizim karşımızda bulunuyorlar" diye konuştu.

Askerlerin teröre karşı mücadelesini "kahramanlık destanı yazarak" sürdürdüklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir şeye inanıyorsunuz, ben buna inanıyorum, o da şehadettir. Onlar için böyle bir şey söz konusu değil" dedi. "Sizler vatanı için, dini için, Allah'ı için bu mücadeleyi veren kahraman şehitlerimiz, evlatlarımızsınız" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiklal Marşımızı şöyle bir tepeden tırnağa incelediğimiz zaman onu görüyoruz ve her yerde söylüyorum, bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, biz etle kemik gibi evelallah bir bütün olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ TEK MİLLETİZ, BİZİ BÖLEMEYECEKLER"

Türkiye'nin 79 milyon tek millet olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti, "Biz tek milletiz, bizi bölemeyecekler. Herkes kendi ırkıyla, kavmiyle övünebilir, bu onun en doğal hakkıdır ama ne Kürt'ün Türk'e, ne Türk'ün Kürt'e üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece ittika iledir. Kim Allah'a daha yakınsa o en üstündür. Sizler şu anda bu mücadelenin içerisindesiniz. İkincisi 'tek bayrak', biz bayrağımızdan başka bayrak tanımıyoruz ve o paçavraları bayrak diye kullananlar kendi kendilerini aldatıyorlar. Bu ülkede bizim bayrağımızın renginden, hilalinden, yıldızından o anlamı kazanan içeriği hiçbir şeyde dünyada yok. Hamdolsun biz bunun uğrunda bu mücadeleyi veriyoruz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 'Tek vatan' diyoruz, niye? Eğer toprak şehidin kanıyla yoğrulmuşsa vatandır. Bizim inancımızda bu böyledir." Dördüncüsünün ise 'tek devlet' olduğunu, devlet içinde devletin asla olamayacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve biz bunlarla bu yola devam ediyoruz. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de çıkacağız. Bakın dünyada neler oluyor görüyorsunuz İngiltere'nin haline bakın, Almanya'nın haline bakın, Fransa'nın haline bakın, Amerika'nın haline bakın hepsi şu anda ne durumdalar. Biz terörle bu mücadeleyi vermemize rağmen, 3 milyon Suriyeli ve Iraklı'yı ülkemizde misafir etmemize rağmen sadece 10 milyar doların üzerinde onlara yaptığımız masraf, bir diğer tarafta da bir o kadar STK'larımızın, vatandaşlarımızın yaptığı harcamalar bu milletin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la birlikte bu akşam gerçekleştirdikleri sürpriz ziyaretten dolayı mutluluk yaşadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah ufuk Allah'ın izniyle göründü ve bu ufka doğru şu anda çok daha inançlı bir şekilde yürüyoruz ve bunu da yakalayacağız. 'Rabbim zaferimizi bizlere yakın kılsın' diyorum ve Allah'ın yardımı yakındır bundan hiç endişeniz olmasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda yaklaşmakta olan Kadir gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi