Yolsuzlukta usulsüzlüktü

Soylu; "Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuş." dedi.

Yolsuzlukta usulsüzlüktü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiasıyla ilgili, "Ortada bir hile, suistimal ve yolsuzluk var. Konu savcılıkta, idari tahkikat devam ediyor" dedi. Seçimin hangi şekilde biterse bitsin tartışmasının devam edeceğini söyleyen Soylu, "Ben hayatımda 201 rakamının sıfır yazıldığı ve bunun üst üste olduğu hiçbir seçim görmedim. Türkiye'de böyle bir seçim yok" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da seçim sonuçlarına yapılan itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Soylu'nun açıklamalarında öne çıkanlar:

Açıklamaları üzülerek takip ediyorum. Sanki devlet kapsıından hiç girmemiş insanların yorumlarıyla karşı karşıyayız. Sayın Kılıçdaroğlu için söylüyorum. Hiç devlet bilmeden kurum bilmeden cahilane taraflarını üzülerek takip ediyorum.

Devlette bu kadar görev yapmış insanların en ufak bilgileri yoksa halkın karşısında böyle değerlendirme yapıyorlarsa bu ya cahilliktir ya da kötü niyettir.

İSTANBUL SEÇİMLERİNDEKİ USULSÜZLÜK

Seçimi yürüten kurum YSK'dır. 14-15 yaşımda ilk seçimle tanıştım. Okullarda bize öğretilir. Seçim zamanında her şeye el koyma yetkisine sahiptir. Seçim kurullarındaki hakimlerin Adalet Bakanlığı ile ilgili münasebetleri bünyesinde bulunmalarından ibarettir. Büyükçekmece'de bir olay söz konusu. Bugün olmamış. Bu olay bir yolsuzluk ve usulsüzlük olayı. Bugün olmamış, seçime yönelik olmuş.

Seçmen listeleri üzerinden bir çarpıklık olduğu görüldü. Askıya çıktığı zaman bir kısmı tespit edildi. Zaman limiti buna müsaade etmedi.

Biz işimizi gücümüzü bıraktık şu adamlar burada oturuyor mu oturmuyor mu diye kontrol ettik. Görünce suç duyurusunda bulunduk. Bunu yapan burada geçici olarak görevlendirilen belediye görevlisi. Bu artık hukuki bir mesele oldu. Ocak ayından beri devam ediyor. Bakanlık olarak oradaki tahkikatı o günden itibaren devam ettiriyoruz. Burada bir hile, suistimal var. Bir yolsuzluk var. Dışarıdan getirilen insanların seçime tesir edici bir yaklaşım ortaya konması. Şikayet üzerine ortaya çıkmış bir konu.

YOLSUZLUK YAPILLMIŞ, OCAKTA SORUŞTURMA

Bir suç ortada, yolsuzluk yapılmış. Bugün olduğu için seçime yönelik tartışıyoruz. Normalde nüfus idarelerinde eksiklikler olabilir. Adli tahkikat ocak 2019'da zaten açılmış. O günden bu yana seçimin ne olacağını nereden bilelim. Tahkikat yürüyor. Bir siyasi parti hakkım gasp edildi, meshulu sizsiniz diyor.

 Tamamına yönelik tespitlerimiz devam ediyor, nerelerde var nerelerde yok. Çok ağır cezalar var. Her bir işlemin çok ağır cezası var.  Her kaydı aynı olarak görmez kanun. Yapılan şikayetleri değerlendirmek durumundayız. Tespit var ama sayı veremem.

Ben hayatımda 201 rakamının sıfır yazıldığı ve  bunun üst üste olduğu hiçbir seçim görmedim. Türkiye'de böyle bir seçim yok.

Bu seçim hangi şekilde biterse bitsin bu seçimin tartışması sürekli devam edecektir. Bunun demokrasi açısından bir faydası vardır. 1 reyin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bu seçimin bu tartışmadan yoksun  bırakılabilmesi için, Sayın Bahçeli'ye katılıyorum, tekrarlanması bu  tartışmaların seçilecek kişileri gölgede bırakmasını ortadan kaldıracaktır.  Tekrarlanması tartışmaları seçilecek kişileri de gölgede bırakmasını kaldıracaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz