Görüş Bildir

Zana ve Önder Kuzey Irak'ta

Halkların Demokratik Partisi (HD)’nin İmralı heyetinde bulunan Sırrı Süreyya Önder ile yine HDP milletvekili Leyla Zana Abdullah Öcalan’ın mektubunu ve mesajını Mesut Barzani, Celal Talabani’ye iletmek üzere gitmiş oldukları Erbil’de temaslarını sürdürdü.

Zana ve Önder Kuzey Irak'ta

HDP’de Sırrı Süreyya Önder ile Leyla Zana’nın Irak’ın Erbil şehrindeki temasları sürüyor. Zana ve Önder bugün de Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı olan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

DHA’nın haberine göre; Abdullah Öcalan'ın Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektup ve mesajları iletmek için dün Erbil'e doğru yol alan Sırrı Süreya Önder ile Leyla Zana, bu sabah saatlerinde Irak Kürt Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile de bir araya geldi. Erbil'de gerçekleşen görüşmede, Öcalan'ın mektubu Başbakan Neçirvan Barzani'ye teslim edilirken, Öcalan'ın selamları da heyet üyeleri tarafından söylendi. Görüşmede Önder ve Zana, Öcalan'ın Neçirvan Barzani'nin çözüm süreci için verdiği desteği bildiğini ve bu desteğin sürmesini istediğini belirtti.

>Neçirvan Barzani de, çözüm süreci için bugüne kadar üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra da kendilerine hangi rol düşerse bunu yerine getireceklerini belirtti. Görüşmede, IŞİD'e karşı verilen mücadele ve Kürt ulusal kongresinin toplanması konuları da ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

>DTK HEYETİ TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

>HDP'den Önder ve Zana'nın temasları sürerken, yaklaşık 3 gündür Irak'ta temaslarda bulunan DTK heyeti ise, dün akşam temaslarını bitirerek Türkiye'ye döndü. DTK Eş Başkan Hatip Dicle ile yardımcısı Selma Irmak, başkanlığındaki heyetin kimler ve hangi siyasi partilerle görüşme gerçekleştirdikleri konusunda bilgi verilmedi. Selma Irmak, gündem meddelerinin Kürt Ulusal Kongresi, Kürtler arasındaki ilişkiler ve yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek şöyle dedi:

>"Kürt ulusal Kongresinin bir an önce yapılması için görüşmeleri sıklaştırmak istedik. Seçimden önce olması zor ama, seçimden hemen sonra olabilir mi zeminini aramak istedik. Ancak, başta Şengal'in stütüsü olmak üzeri ciddi sıkıntılar olduğunu gördük. Kimse karşı değil, ama herkes kendi cephesinden kaygılarını dile getiriyor. Sıkıntıların aşılması için görüşmeler yaptık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi