Görüş Bildir

Zeytin dallarıyla mesajını verdi!

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" pankartı ve zeydin dallarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhabbet tablosu dosta güven, düşmana korku salıyor" dedi.

Zeytin dallarıyla mesajını verdi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sırasıyla Bitlis ve Batman'da önce halkla bir araya geldi sonra, Partisinin 6'ıncı Oloğan İl Kongrelerine katılarak, tarihi mesajlar verdi. "Teröre hayır, kardeşliğe evet" pankartıyla karşılanan Erdoğan, çoşkulu karşılamayı anlamlı bulduğunu ifade ederek, "Muhabbet tablosu dosta güven, düşmana korku salıyor" dedi.

Erdoğan ilk olarak, Ak Parti'nin 6'ncı Olağan İl Kongresi'ne katılmak için Muş'tan, helikopterle Bitlis'e geldi. Cumhurbaşkın Erdoğan'ın katılacağı kongrenin yapılacağı İsmail Eren Spor Kompleksi'ne gelenler, 3 ayrı noktada kurulan polis noktasından geçerek içeri girdi.

Erdoğan, kongre öncesi otobüsün üzerinden spor kompleksinin önünde bekleyen kalabalığa seslendi. Zeytin Dalı Harekatı'nda sabah aldığı bilgiye göre 823 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti. Erdoğan, salonda tezahüratlarla karşılandı. Bir grup partili, "Reis, bizi Afrin'e götür" sloganları atınca Cumhurbaşkanı Erdoğan,"İnşallah Afrin'e gitmek gerektiği anda birlikte gideceğiz. Ne diyoruz, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkanızdan" diye cevap verdi.

Millet olmanın kolay olmadığını söyledi. Erdoğan, "Ülkemize kurulan tüm kumpasları, sahiplerinin başlarına geçireceğiz. Millet olmak öyle kolay değildir. Köklü bir ortak geçmişiniz, ortak idealleriniz, değerleriniz yoksa, millet olamazsınız. Sadece sıradan bir topluluk olarak kalırsınız. Biz milletiz" diye konuştu.

'NE HESAP UZMANI KEMALLER"

Dava büyük olunca, çıkan sorunların da büyük olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede ne hesap uzmanı Kemaller, ne muhasebeci Kenanlar eksik olur. Unutmayın, aynı zamanda bu ülkeye daima damgasını Sultan Alparslanlar, Ertuğrul Gaziler. Dün Fırat Kalkanı, bugün Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürüten aslanlarımız, Mehmetlerimiz var" şeklinde konuştu.

'ASLANLAR SAHAYA ÇIKINCA'

Bu millete yürek ve bilek gerektiren meselede kimsenin geri adım attıramayacağını ifade eden Erdoğan, "Aslanların sahaya çıktığı yerde çakallara kuyruğunu kıstırıp kaçmak düşer. Daha düne kadar sırtlarını dayadıkları güce güvenerek bu millete meydan okuyan teröristlerin, inleri başlarına geçince nasıl sürüngene döndüklerini görüyorsunuz.  Bu millete yürek ve bilek gerektiren meselede kimse geri adım attıramaz" ifadelerini kullandı.

"BAY KEMAL YİĞİTSEN AÇIKLA" 

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle şunları söyledi: "Anamuhalefetin başındaki zata sesleniyorum; Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. Söyle bakalım, bu PYD terör örgütü müdür? Eğer yiğitsen terör örgütü olduğunu açıkla. PKK terör örgütü müdür, eğer yiğitsen açıkla. YPG terör örgütü müdür, eğer yiğitsen açıkla. Ama açıklayamayacaksın. Çünkü sen onların Meclis'teki temsilcileriyle kol kola dolaşan birisisin. Ak Parti'nin böyle bir derdi yok. Ak Parti, aka ak, karaya kara diyen bir partidir."

"EKONOMİYİ DE BİR SİLAH GİBİ KULLANIYORLAR"

Türkiye'nin önüne kesmeye, diz çöktürmeye çalıştıklarını kaydeden  Erdoğan, "FETÖ ihanet çetesini kullanarak yargıdan, emniyete, orduya kadar her alanda darbe teşebbüsleri ile önümüzü kesmek istediler. Bölücü terör örgütünü hem içeride, hem dışarıda büyütüp, şımartıp üzerimize saldılar. Eski alışkanlıkları gereği, ekonomiyi de bir silah gibi kullanarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Biz ise yapılan her saldırıya hedeflerimiz ve gayretimiz sürekli yükselterek cevap verdik. Onlar milletimizi bölmeye çalıştılar. Biz birliğimizi, beraberliğimizi daima güçlü kıldık" dedi.

"SİLAHLAR YÜZDE 60'I, 70'İ YERLİ BAY KEMAL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de kullanılan silahların yüzde 60, 70'nin yerli olduğunu belirterek, "Afrin'de kullanılan silahların yüzde 60, 70'i yerli Bay Kemal. Yıllarca şu Amerika bize insansız hava aracı vermedi. Bizzat kendileri ile görüştüğümde, 'kongreden izin çıkarsa' dedi. Kongreden izin çıkmadı. Kötü komşu, bizleri ev sahibi yaptı. Şimdi insansız hava araçların silahlısını da silahsızını da yapıyoruz. Şu anda bizim silahlı insansız hava araçları ile Burseya Dağı'nı da vuruyoruz, vuracağız. Bu ülke toplu iğne yapamıyordu, nereden nereye" diye konuştu.

ZEYTİN DALLİ BAYRAKLARLA KARŞILANDI

Erdoğan'ın ikinci durağı Batman oldu. Erdoğan, partisinin Batman İl kongresine katılmak üzere Bitlis'ten helikopterle Batman'a gitti. Erdoğan'ı karşılayan partililer, zeytin dalı asılan Türk bayrakları sallayıp, sevgi gösterisinde bulundu.  Kongreye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye elinde zeytin dalları ile çıktı. Kongrede konuşan Erdoğan'ın sözleri sık sık tezehüratlar ve sevgi göstrerileri nedeniyle kesildi.

'DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALIYOR'

Konuşmasında, 3 yıllık hasretin ardından tekrar Batman'da olmanın sevincini yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün karşımda 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' diyen, iradesine, geleceğine sahip çıkan bir Batman görüyorum. Batman, kardeşliğin, dayanışmanın şehri olduğunu bugünkü tablo ile herkese ilan ediyor. Bu muhabbet tablosu, dostlarımıza güven aşılarken, düşmanlarımza da korku salıyor" dedi.

'SEÇMENİ SUÇLAYAN, HAKARET EDEN PARTİ DEĞİLİZ'

16 Nisan referandumunda Batman genelinde arzu ettikleri rakama ulaşılamadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz ana huhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan, millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz sıkıntıyı vatandaşımızda aramadık. Önce kendimizi hesaba çektik. Eksikliği, hatayı, yanlışı kendimizde aradık. 2019 seçimlerine kadar eksiklerimizi giderip, Batman'da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız."

'TERÖRİSTLERİ NEFES ALAMAYACAK HALE GETİRECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda toplanan partililer sık sık 'İşte ordu işte komutan' sloganları attı. Türkiye'nin Ak Parti ile birlikte yepyeni bir siyaset anlaşıyı ile tanıştığını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun adı özgürlük siyasetididir, hizmet, eser, proje siyasetidir. Türkiye Ak Parti döneminde daha önce telaffuz dahi edilemeyecek sorunların üzerine cesaretle gitmiş, birçoğunu çözmüş, hâl yoluna koymuştur. 10 yıllar boyunca milletin kanını bir sülük gibi emen eski Türkiye'nin baronları dışında herkes bu durumdan memnundur. Yayımladıkları bildiriyle, sağa sola yazdıkları mektuplarla Türkiye'yi yurt dışına şikâyet eden bu çevrelerin asıl karın ağrısını biz çok iyi biliyoruz. Bunların adalet, barış gibi kavramlarla en ufak alakaları olmadığını biliyoruz?"

'YÜRÜYECEKSİN! MİLLET YÜRÜYECEK ARKANDAN!'

Konuşması sırasında partililerin "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları atması üzerine cevap veren Erdoğan, "Gerekirse önce ben gideceğim. Siz de benimle birlikte geleceksiniz. Beraber, ne diyor şair: Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan" diye karşılık verdi.

'IRKÇILIĞA DÜŞMEYİN, KAVMİYETÇİLİK LÜTFEN YAPMAYIN'

Bu toprakların millete silah doğrultan darbecilere, sokakları savaş alanına çeviren vandanllara, eli kanlı terör örgütlerine kalemşorluk yapanlara terk edilmeyecek kadar mübarek olduğunu belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Türkiye 80 milyon vatandaşımızın tamamına aittir. Onun için ben buradan özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bakın, ırkçılığa düşmeyin. Kavmiyetçilik lütfen yapmayın. Zira Rabbim bizi kabileler halinde yarattı. Kavimler halinde yarattı. Ama hiçbir kavmin bir diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak ittika ile takva iledir. Kim Allah'a daha yakınsa en üstün olan odur. Biz birbirimizi sadece Yaradan'dan ötürü seveceğiz. Biz asla ve asla kula kul olmayacağız. Biz sadece Allah'a kul olacağız."

'TERÖRİSTLER HASANKEYF BARAJI'NI İSTEMİYOR'

"Ne buyuruyor Peygamberimiz: 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir'. Biz bu emri kendimize rehber kılarak, 15 yıldır diğer vilayetler ile beraber Batman'a da hizmet götürmenin gayreti içindeyiz. 15 yıldır heyecanımızdan, azmimizden bir şey kaybetmedik" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi: "Ilısu Barajı bittiğinde yılda 400 milyar kilovat üzerinde enerji üreterek, ekonomiye 1.5 milyar lira katkı sağlayacak. Toplam maliyeti 8.5 milyar lira olan bu barajın yapımı tamamlanmak üzere." Konuşmalardan sonra, eline zeytin dallarını alan Erdoğan, folklor ekibi ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi