Görüş Bildir

Başağrısı tümör habercisi olabilir

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, 3 aydan daha uzun süre devam eden, şiddeti gittikçe artan ve zamanla ağrı kesici ilaçlara cevap vermeyen baş ağrılarının, beyin tümörü belirtisi olabileceğini söyledi.

 Başağrısı tümör habercisi olabilir

Memorial Kayseri Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, kadın ve erkeklerde her yaş grubunda ortaya çıkabilen baş ağrılarının 'vücudun sigortası' olarak tanımlandığını ve insanların yüzde 90’ından fazlasının, yaşamlarının bir bölümünde baş ağrısı sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, ''Çoğunlukla önemsenmeyen ancak uzun süreli olduğunda kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren baş ağrıları, beyin tümörleri gibi önemli birçok hastalığın da habercisi olabilir. Bu yüzden baş ağrısı, nedeni araştırılması gereken bir sorundur'' dedi.

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, 3 aydan daha uzun süre devam eden, şiddeti gittikçe artan ve zamanla ağrı kesici ilaçlara cevap vermeyen baş ağrılarının, beyin tümörü belirtisi olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Göçmez, ağrı dışında bulantı hissi ve nedensiz kusmaların; el, kol, ayak ve bacaklarda görülen uyuşma, karıncalanma, kuvvet azalması, dengesizlik, konuşma ve görme bozukluklarının da görülebildiğini de kaydetti. Bu belirtilerin nedeninin, beyin içinde kitlenin yerleşim yeri ya da kitlenin büyümesi ile beyne verdiği rahatsızlık olduğunu belirten Doç. Dr. Göçmez, ''Beyin tümörleri birincil ve ikincil olarak ikiye ayrılmaktadır. Birincil tümörler beynin kendi kanserleri, ikincil tümörler ise vücudun başka organlarındaki kanserin beyne metastaz yapması ile ortaya çıkmaktadır'' diye konuştu.

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, tümör tedavisinde gelişmiş yöntemler bulunduğunu ve hastanın sağlığına kavuşabildiğini anlattı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi