Hamile Ve Bebeklerde Medikal Masajın Önemi

Medikal Masöz Özlem Ok, hamileler ve bebeklere yapılan özel medikal masajın faydaları hakkında bilgi verdi.

 Hamile Ve Bebeklerde Medikal Masajın Önemi

Özlem Ok, medikal masajın gebelikte anne adayını rahatlattığını söyleyerek, bebeğe yapılan masajın ise birçok olumlu etkisi olduğunu belirtti. Medikal Masöz Özlem Ok, hamileler için gerçekleştirilen medikal masajı şöyle anlattı:

“Ayaklar, aynı zamanda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktalarına sahip bir organdır. Artık tamamlayıcı tıp el ve ayaklardaki refleks noktalarına uygulanan, bedendeki serbest enerji akışını sağlamak amacıyla kullanılan etkili ve zararsız bir baskı tekniğidir. Refleks noktalarına basınç uygulanmasıyla vücuttaki sinirler ve kan dolaşımı uyarılıyor, böylece iyileşme ve fiziksel fonksiyonlarda denge sağlanıyor. El ve ayak bölgelerine yapılan masaj kişinin kendini fiziksel ve ruhsal açıdan iyi hissetmesini sağlıyor.”

MEDİKAL MASAJIN FAYDASI NEDİR?

Ok, hamilelik döneminde yapılan medikal masajın anne adaylarına faydalarından şöyle söz etti:

“Stres ve yorgunluğu azaltıyor. Migren, sabah bulantıları, sırt ve bel ağrıları gibi şikayetleri azaltıyor. Ödem gidermeye katkı sağlıyor. Süt verimi artışını sağlıyor. Ayrıca normal doğum için kasları gevşetmeyi sağlıyor.”

Bebeğe uygulanan masajın faydalarına da değinen Ok, “Ağlamayı durdurma noktası, gaz çıkarma noktası, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, gevşeme relaksiyon noktası, iştah açma bölgesi, uyku noktası gibi rahatlatıcı noktaları bulunuyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz