'Akraba evliliğine dikkat!'

Batman Valisi Yılmaz Arslan, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Akraba evliliği, gebelik öncesi ve sonrası tedbirsizlik, koruyucu aşıların yapılmaması, trafik, ev ve iş kazalarının engelin en önemli sebepleri arasında olduğu belirtildi.

'Akraba evliliğine dikkat!'

BATMAN-Dezavantajlı grupların çalışma hayatına etkin bir şekilde katılarak aileleriyle birlikte konforlu bir yaşam sürmeleri için fiziksel ve psikolojik her türlü tedbiri almanın sosyal devletin asli görevleri arasında yer aldığına işaret eden Arslan, mesajında şunlara yer verdi:"Gerek yasal mevzuatların güncellenmesi ve gerekse hizmet sunan kurumların kendilerini yenileyerek daha pratik hale gelmesi noktasında önemli mesafeler katedilmiştir.

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Batman'daki engellilerimizin de kurdukları sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sportif ve sosyal alanlarda birçok engeli aşarak güzel başarılara imza attıklarını sevinçle müşahede ediyoruz. Keza, açmış oldukları meslek edindirme ve istihdam kursları vasıtası ile üyelerine nitelik kazandırmalarını takdir ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Günü'nde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli kardeşlerime sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz