Görüş Bildir

9. TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da başladı

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin (TJOD) organizasyonunda bu yıl 9’ncusu düzenlenen TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da düzenlenen toplantıyla başladı.

9. TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da başladı

Kadın doğum asistanlarının birer uzman olarak mesleğe atılmadan önce kaynaşıp, birbirlerini tanıyacakları ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen kadın doğum uzmanlarından ders alacakları 9. TJOD Asistan Okulu Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıyla başladı. 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan programın açılışına Dicle Üniversitesi Rektörü ve TJOD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Talip Gül, TJOD Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kadın doğum uzmanları ve asistanları katıldı.

9. TJOD ASİSTAN OKULU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Gül, derneğin Türkiye’nin en büyük bilimsel derneklerinden birisi olduğunu belirterek, “Bilimsel faaliyetlerde çok büyük başarılara imza atmıştır. Bunlardan bir tanesi de asistan okullarıdır. Normalde asistan okullarının yapıldığı yer geleneksel olarak Kıbrıs’tır ama yönetim kurulu arkadaşlarıma 9. Asistan Okulu’nu Diyarbakır’da yapalım diye istekte bulundum. İsteğim kabul edildi. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu konuda Diyarbakır’a bir ayrıcalık tanındı. Okulun amacı bu camiada söz sahibi hocalarından asistan arkadaşlarımızın ders dinlemesi ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen asistanlarımızın burada hem tanışması hem de Diyarbakır’ı tanıması. Toplantının dolu dolu geçmesini umuyorum” dedi.

“ASİSTANLARIMIZI DAHA İYİ EĞİTMEK”

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Ateş Karateke, amaçlarının asistanları daha iyi eğitmek olduğunu aktararak, “Asistan okullarımızın devamı var olduğumuz sürece gelecek. Geleceğimiz olan asistanları daha iyi kadın doğum uzmanı olarak ülkemiz insanlarına hizmet etmesini sağlamak. Biz sizler gibi asistanken anne ölümlerinin oranı 100 binde 90’ken bizim dönemimizde bu 100 binde 15’e indi. Sizler bizler gibi hoca olduğunuzda umarım bu rakam 100 binde 5’leri görür” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi