Görüş Bildir

90'lığın azmi!

İlerleyen yaşına rağmen traktörle tarlasını sürüp bahçesini temizleyen Tahir Genç, boş zamanlarında da çocuklarla dini bilgilerini paylaşıyor.

90'lığın azmi!

Şırnak'ın İdil ilçesinde traktörle tarlasını sürüp bahçesini temizleyen 90 yaşındaki Tahir Genç, çalışkanlığıyla dikkati çekiyor.

Kurtuluş köyünde oturan, 7 çocuk ve 42 torun sahibi Tahir Genç, tarla ve bahçe işlerini ilerleyen yaşına rağmen kendisi yapıyor.

Günün ilk ışıklarıyla uyanıp yürüyüş yapan, ardından tarlasında işe başlayan Genç, traktörle araziyi sürüp, bağ ve bahçesindeki ağaçların bakımını gerçekleştiriyor.

Dinç kalabilmenin sırrı beslenmede

Genç,10 yaşından itibaren bağ ve bahçe işleriyle uğraştığını, çalışmayı çok sevdiğini söyledi.

Sabah namazının ardından güne yürüyüş yaparak başladığını, tarlada ürettikleri doğal sebze ve meyveleri tükettiğini anlatan Genç,  şöyle konuştu:

"Bol bol yürüyorum. Köyümüzün havası da çok temiz. Meyve ve sebze yetiştiriyoruz. Sebze ürünlerini yazın kurutup, kışın tüketiyoruz. Dinç kalmayı, erken uyuyup kalkmaya ve doğal ürünler yemeye borçluyum. Eskiden tarlayı sabanla sürüyorduk, çok yoruluyorduk. Şimdi traktörlerle yapıyoruz. Zeytin, fıstık ve meyve bahçelerimiz var. Hem kendimiz tüketiyoruz hem de misafirlerimize ikram ediyoruz. Kendi işimi kendim yapıyorum, kimseden yardım almıyorum."

Bereketli bir bölgede yaşadıklarını ifade eden Genç, gençlere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

- "Dini bilgilerini köydeki çocuklara aktarıyor"

Mehmet Nuri Genç ise ağabeyinin, köylerinin ağaçlandırılması çalışmalarına öncülük ettiğini belirtti.

Ağabeyinin doğal gıdalarla beslenmesi, çalışkanlığı ve yürüyüş yapması sayesinde sağlıklı kaldığını kaydeden Genç, "Köyün ağaçlandırılmasına katkı sunduğu kadar çocuklarımızın dini eğitimine de büyük önem veriyor. Dini bilgilerini köydeki çocuklara aktarıyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi