Görüş Bildir

At Sırtında Doğuma Gittiler

Van'ın Çatak İlçesi'nde Kato Dağı eteklerindeki yaylada rahatsızlanan hamile Canan İşnaz'a sağlık ekipleri at sırtında bir saatlik yolculuk sonrası ulaşabildi. İşnaz yapılan müdahele çadırda bir kız bebek dünyaya getirdi.

At Sırtında Doğuma Gittiler

Çatak İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Sugeldi Mahallesi'nde Kato Dağı eteğinde bulunan Siyah Çeşme Yaylası'nda aniden doğum sancıları tutan 34 yaşındaki Canan İşnaz'ın imdadına sağlık ekipleri büyük bir fedekarlık göstererek yetişti. İşnaz'ın yakınlarının 112'den yardım istemesinin ardından bir ekip ambulansla Çatak İlçesi'nden yola çıktı. Ancak belli bir bölgeye gelen ambulans, yolun heyelan nedeniyle bozuk olması nedeniyle daha fazla ilerleyemedi.

ATLA DEVAM ETTİLER

Bunun üzerine sağlık ekibinin yaylaya ulaşması için Sugeldi Mahallesi'nden vatandaşlar tarafından 2 at temin edildi. Ebe Nagihan Çubukçu ve Sağlık Teknikeri Nurullah Yıldız ata binerek köylülerin nezaretinde yaylaya doğru yola çıktı. Yaklaşık 1 saat patika yollardan giden sağlık ekibi Canan İşnaz'ın bulunduğu çadıra ulaştı. Burada yapılan müdahalede Canan İşnaz sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi