Bahar Uyarısı

Ergani Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, bahar aylarında bazı insanlarda canlılık, bazı insanlarda ise yorgunluk ve halsizlik olabileceğini belirtti.

Bahar Uyarısı

Anlı, yaptığı açıklamada, bahar aylarının ilk günlerinde insanların halsizlik ve yorgunluktan dert yanması sıkça görülebilen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, "Bahar aylarında özellikle romatizma, astım, kalp ve hipertansiyonu bulunanlar daha da dikkatli olmalılar. Astım ve saman nezlesi, bahar mevsiminde en çok şikayetçi olunan rahatsızlıkların başında geliyor. Bu hastalıkların en sık gözlenen belirtileri ise burun akıntısı, hapşırma, öksürme ve nefeste tıkanmadır." ifadelerini kullandı.

BAHAR ALERJİSİ UYARISI

Basit gibi görünen ancak kronikleşmesi durumunda ciddi tehlikelere yol açabilecek olan bahar hastalıklarının basit birkaç yöntem ile önlenebileceğini ifade eden Anlı, şunları kaydetti:

"Bu dönemde alışılmış olan uyku düzeninizde ani değişiklikler yapmayın. Yatış kalkış saatlerinizi birden bire değiştirmeyin. Hayatınıza, giyiminizin mevsim şartlarına uygunluğuna ve beslenmenize dikkat edin. Baharın başlamasıyla birlikte vücudun daha çok vitamine ve minerale ihtiyacı olduğunu unutmayın. Özellikle B ve C vitaminleri içeren sebze ve meyveler yemeye çalışın. Günde ortalama 2 litre su için. Her gün sabahları en az 20 dakika yürüyün."

Kaynak: Diyarbakır Söz