Beyaz Su'da serinlik!

Mardin'de çevre il ve ilçelerde çok sayıda vatandaşın uğrak yeri olan Beyazsu mevkii, sıcak günlerde Ramazan orucunu tutan vatandaşların başlıca tercihi.

Beyaz Su'da serinlik!

Yeşiliği, akarsuyu ve doğal güzelliği ile dikkat çeken vadiye gelen vatandaşlar, burada iftar açmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir çok vatandaş ise Mardin'de yaşanan elektrik probleminden dolayı klimaların çalışmadığını, bu yüzden serin yer olarak Beyazsu Vadisi'ni tercih ettiğini söylüyor.

Mardin'de 45-50 dereceyi bulan sıcaklardan dolayı bunaldıklarını söyleyen Mehmet Ali Dinler isimli vatandaş, bu nedenle Beyazsu Vadisi'ni tercih ettiklerini söyledi. Dinler, ”Kendimizi serin yerlere atıyoruz. Beyazsu da gördüğünüz gibi serin bir yer. Aşırı sıcaklardan dolayı biz de farklı olarak Beyazsu'yu tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.

font-family>BEYAZSUDA SERİNLİK

font-family>Beyazsu Vadisi'ne iftar açmak için geldiklerini ifade eden Ahmet Mutlu ise ”Oruçluyuz, dayanılacak gibi değil sıcaklıklar, 47-48 dereceye kadar çıkıyor. Ramazan ayında en serin yer burasıdır. Piknik yapmaya geldik. İftarımızı burada açıp o şekilde gideceğiz. Buranın havası güzel, temiz, suyu temiz. Memlekette nadir piknik yerlerinden biridir.” ifadelerini kullandı.

Serinlemenin keyfini çıkardıklarını anlatan Zeynek Er de Beyazsu Vadisi'nin, görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi. Er, ”Bura harika bir yer. Buranın girişinde sıcaklık 38 derece idi. Girer girmez 30'a indi hemen. Ayaklarımı koydum, buz gibi suları. Ve şu anda klimasız, serin, buz gibi burası.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler